“Νταντάδες της γειτονιάς” σε δήμους της Περ. Πελοποννήσου – Οι δήμοι της χώρας που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα

Αρχίζει την Τρίτη 29 Μαρτίου, το πρόγραμμα “νταντάδες της γειτονιάς” που θα εφαρμοστεί και σε τρεις δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

“Νταντάδες της γειτονιάς” σε δήμους της Περ. Πελοποννήσου – Οι δήμοι της χώρας που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμαΤο πρόγραμμα αφορά τους δήμους Βέλου – Βόχας Κορινθίας, Βόρειας Κυνουρίας Αρκαδίας και Ευρώτα Λακωνίας. Σε πρώτη φάση, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε κάποιους δήμους της χώρας, ανάμεσά τους και οι τρεις δήμοι της Πελοποννήσου.

Το πρόγραμμα αυτό αφορά κυρίως τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από δύο μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας οριζόντια, για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι μιας/ενός παιδαγωγού-φροντιστή.

Ο στόχος του προγράμματος είναι διττός. Στοχεύει αφενός στην υποστήριξη και τη διευκόλυνση των γυναικών μητέρων και κηδεμόνων, προκειμένου μετά την απόκτηση ενός παιδιού να πετύχουν την πλήρη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και τη συνέχιση της επαγγελματικής τους καριέρας και αφετέρου στη μείωση της αδήλωτης εργασίας μέσω της ενθάρρυνσης άνεργων, κυρίως, γυναικών, κατόπιν πιστοποίησης, να εργασθούν ως παιδαγωγοί-φροντιστές.

Έτσι ανοίγει η πλατφόρμα (ntanades.gov.gr) για αιτήσεις πιστοποίησης όσον αφορά τους επιμελητές και τις επιμελήτριες, που είναι να εργαστούν στο εν λόγω πρόγραμμα.

“Νταντάδες της γειτονιάς” σε δήμους της Περ. Πελοποννήσου – Οι δήμοι της χώρας που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος