“21 τραγούδια για το ’21” – Επετειακή συναυλία στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας

Με αφορμή την περιοδική έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, ο Δήμος Γορτυνίας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας και το Διασυνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας, παρουσιάζουν το Σάββατο 21 Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ, την επετειακή συναυλία, «21 τραγούδια για το ’21», στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης.

Η συναυλία περιλαμβάνει παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα τραγούδια, εμπνευσμένα από τον ηρωικό αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία.

Ένα μουσικό σχήμα με τέσσερις μουσικούς, τρεις φωνές και μία αφηγήτρια αναδεικνύει τις μικρές και μεγάλες εικόνες του 1821, τα χρόνια της παλιγγενεσίας και της εθνικής εξέγερσης σε όλον τον ελληνικό χώρο, αλλά πρωτίστως στον Μoριά, στη Ρούμελη και στα νησιά.

Συμμετέχουν οι: Μαίρη Έσπερ (μουσική επιμέλεια, τραγούδι, επιμέλεια κειμένων), Ελεάνα Μουσκεντέρη (επιμέλεια κειμένων), Βίλμα Καλομενοπούλου (τραγούδι), Περικλής Φωτιάδης (τραγούδι), Τρύφωνας Παπαϊωάννου (κλαρίνο), Στέλιος Βαρβέρης (μπουζούκι-ούτι), Ανδρέας Πριονάς (πιάνο), Νίκος Νταρίλας (κρουστά).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος