Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης για το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα και τα τσακάλια

Το θέμα των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργούν, οι αγριόχοιροι και τα τσακάλια στις καλλιέργειες και στα δένδρα, απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου της Τρίπολης.

Εκπρόσωποι κυνηγητικών συλλόγων και αγροτικών – κτηνοτροφικών ενώσεων, εξήγησαν το όλο, σύνθετο ζήτημα και αναζητήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να κάνει ο δήμος Τρίπολης, ώστε να αντιμετωπιστεί αξιόπιστα το θέμα.

Τελικά, αποφασίστηκε, σε πρώτη φάση, να συνταχθεί και να εκδοθεί ένα σχετικό ψήφισμα, όπου και θα προτείνει άμεσες ενέργειες (π.χ. αποζημιώσεις, πρόγραμμα για εγκατάσταση ηλεκτρικών καλωδίων κ.ά.).

Θα καλεί το αρμόδιο Υπουργείο και τον ΕΛΓΑ να δραστηριοποιηθούν, ενώ θα ζητά και αποζημιώσεις σ’ αυτούς που έχουν υποστεί ζημιές.

Το ψήφισμα πέρασε ομόφωνα.

Συγχρόνως, θα σχεδιαστεί και μία ευρεία σύσκεψη φορέων, ώστε το ζήτημα να ξεφύγει απ’ τα στενά όρια του δήμου της Τρίπολης.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι αρμόδιοι, ο πληθυσμός με τους λεγόμενους αγριόχοιρους είναι σε ύφεση, ενώ αυτός που αφορά τα τσακάλια (προστατευόμενο είδος) είναι σε ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος