Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου δήμου Ευρώτα για τον Λακωνικό Κόλπο

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ευρώτα Λακωνίας, με ψήφισμά του (κατά πλειοψηφία), εκφράζει την ανησυχία του για πιθανό κίνδυνο σοβαρής ρύπανσης από πετρελαιοειδή, λόγω της συγκέντρωσης δεξαμενόπλοιων στην περιοχή του Λακωνικού κόλπου, που μεταγγίζουν εν πλω, αργό πετρέλαιο πάσης προέλευσης, οριακά στα 6 ναυτικά μίλια και σε διεθνή ύδατα, όπως αναφέρει ο δήμος Ευρώτα.

Το ψήφισμα εξηγεί τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του δήμου Ευρώτα και εκφράζει τη διαφωνία και την αντίθεση του δήμου, με τις δραστηριότητες στον Λακωνικό κόλπο.

Το ψήφισμα, καταθέτει και ερωτήσεις προς την κυβέρνηση και στον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας

Ζητά να μάθει εάν θα προκύψει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα συμβεί κάποιο ατύχημα που θα προκαλέσει περιβαλλοντικό, τουριστικό και κοινωνικό πρόβλημα στο οικοσύστημα, ενώ θέτει και ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το είδος της δράσης, την ασφάλειά της, τον έλεγχό της, τη νομιμότητα αυτής.

Ο δήμος Ευρώτα, ρωτά να μάθει εάν υπάρχουν μέτρα πρόληψης που θα αποτρέψουν πιθανή ρύπανση με πετρέλαιο ή με πιθανή ρίψη λυμάτων με απορρίμματα.

Τέλος, ο δήμος Ευρώτα, γνωστοποιεί, ότι θα προχωρήσει σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, γύρω απ’ το θέμα της μετάγγισης καυσίμων εν πλω απ’ τα τάνκερ.

Το ψήφισμα έχει διαβιβαστεί στον υπουργό Εξωτερικών, στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και στους βουλευτές της Λακωνίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος