Ψηφιακή ξενάγηση στους δρόμους της ιστορίας του Ναυπλίου

Ξεκίνησε και επίσημα η ψηφιακή ξενάγηση και η εικονική περιπλάνηση στους δρόμους της ιστορίας του Ναυπλίου, κατά τον 19ο αιώνα.

Πρόκειται για μία διαδικτυακή υπηρεσία που χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του προγράμματος ”Αντώνης Τρίτσης”. Μέσα από αυτήν, γίνεται προβολή των ιστορικών και των πολιτισμικών σημείων του Ναυπλίου.

Στόχος του δήμου Ναυπλιέων είναι η περαιτέρω ανάδειξη της πόλης του Ναυπλίου ως ξεχωριστού τουριστικού και πολιτιστικού πόλου.

Μέσα από τους διαδραστικούς και τρισδιάστατους, ανάγλυφους χάρτες, οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στην ιστορία της πόλης.

Ανακαλύπτει κάποιος αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά κτίρια, μουσεία, αλλά και άλλους κρυμμένους ιστορικούς θησαυρούς.

Με τρισδιάστατη αναπαράσταση υπαίθριων γλυπτών, ο επισκέπτης της πλατφόρμας, έχει τη δυνατότητα της θέασής τους, από ποικίλες οπτικές γωνίες, με περιστροφή, σμίκρυνση και μεγέθυνση.

Παράλληλα, μέσω της χρήσης φωτογραμμετρίας, η τρισδιάστατη αναπαράσταση των εξωτερικών τμημάτων του εμβληματικού φρουρίου προσφέρει στους διαδικτυακούς επισκέπτες τη δυνατότητα εικονικής περιήγησης στους χώρους του, για πρώτη φορά μετά την αποκατάστασή του και το άνοιγμα των πυλών του, τον Αύγουστο του 2023.

Η ψηφιακή ξενάγηση προσφέρεται στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος