Προχωρούν οι εργασίες στο παλαιό δημαρχείο της Τρίπολης

Προχωρούν οι εργασίες για την αξιοποίηση και την επανάχρηση, του διατηρητέου, παλαιού δημαρχείου της Τρίπολης.

Συνεργείο, αυτό το διάστημα, πραγματοποιεί εργασίες ανάπλασης των εσωτερικών χώρων του ιστορικού διώροφου κτιρίου (δωρεά του φαρμακοποιού Γρηγόρη Δαρειώτη).

Σε λίγους μήνες, το παλαιό δημαρχείο, θα αποτελέσει και πάλι τη φυσική έδρα του δήμου της Τρίπολης, σύμφωνα με απόφαση της δημοτικής αρχής. Το κτίριο, έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο, με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στόχος είναι να εγκατασταθούν εκεί, οι κεντρικές υπηρεσίες του δήμου της Τρίπολης. Επίσης, θα δημιουργηθεί αίθουσα αμφιθεατρικής διάταξης για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Τέλος, θα γίνει και ένας χώρος, πολλαπλών χρήσεων, που θα εξυπηρετεί διάφορες εκδηλώσεις ή εκθέσεις.

Εξωτερικά, το κτίριο, μιας και είναι διατηρητέο, θα συνεχίσει να έχει την ίδια μορφή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος