Προβολή ταινίας για τα 70 χρόνια του ΔΣΕ στη Μεγαλόπολη

Η Κομματική Οργάνωση Μεγαλόπολης, του ΚΚΕ, πραγματοποιεί, προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ, για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), με τίτλο «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε».

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί, σήμερα, Παρασκευή 21 Απρίλη 2017 και ώρα 8:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης, με είσοδο ελεύθερη.

Θα περάσουν από την οθόνη οι σημαντικότερες στιγμές της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣΕ. Ντοκουμέντα στην πλειοψηφία τους άγνωστα ως τώρα, όπως το ηχογραφημένο ντοκουμέντο με τη φωνή του Νίκου Ζαχαριάδη το 1957 στην 7η ολομέλεια της ΚΕ.

Επίσης προβάλλονται αποσπάσματα από συνεντεύξεις αξιωματικών, μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ, όπως του Αρίστου Καμαρινού, διοικητής του 1ου Τάγματος της Αρχηγείου Ταϋγέτου του ΔΣΕ. Γίνεται ειδική αναφορά στην 3η Μεραρχία του ΔΣΕ και την ηγεσία του.

Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο και θα εκτεθεί το όπλο του Δημήτρη Γιαννακούρα (Πέρδικα), ταγματάρχη του ΔΣΕ, ένα υποπολυβόλο ΜΡ 40 λάφυρο από τους γερμανούς στην κατοχή που ήταν θαμμένο για δεκαετίες και πρόσφατα παραδόθηκε στο ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ εντάσσεται στην προετοιμασία της μεγάλης εκδήλωσης της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου, του ΚΚΕ, προς τιμήν της ηρωικής 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ, που θα γίνει στα τέλη Μαίου. Για το σκοπό αυτό βρίσκεται ήδη στο τυπογραφείο η έκδοση της ΕΠ Πελοποννήσου για την 3η Μεραρχία του ΔΣΕ, με αρχειακό υλικό που πρώτη φορά θα δει το φως της δημοσιότητας, όπως το γράμμα του Πέρδικα.

από ανακοίνωση
πηγή φωτό: ερτ (αρχείο)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος