Πρώτο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στην Ερμιονίδα

Το πρώτο Φεστιβάλ Αναρρίχησης Ερμιονίδας ετοιμάζονται να διοργανώσουν από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου 2022 η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής του Δήμου Ερμιονίδας, ο ΕΟΣ Τρίπολης και η Ermionida Climbing Team.

Σκοπός του φεστιβάλ αναρρίχησης Ερμιονίδας είναι η προώθηση του αθλήματος της αναρρίχησης στα αναρριχητικά πεδία της Ερμιονίδας, η ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής και η διάδοση γενικότερα του πολιτισμού της.

Συγκεκριμένα, τα αναρριχητικά πεδία της Ερμιονίδας υπόσχονται να προσφέρουν μια μοναδική αναρριχητική εμπειρία στους επισκέπτες του φεστιβάλ και οι παράλληλες προγραμματισμένες δραστηριότητες και εκδηλώσεις – όπως Αθλητική αναρρίχηση, Αναρρίχηση πολλαπλών σχοινιών, Αναρριχητικό κυνήγι θησαυρού, Σεμινάρια αναρρίχησης, Yoga – Pilates, Πεζοπορία, Slackline, Παρουσίαση από αναρριχητική αποστολή, Σινεμά στην Φύση, BBQ, Συναυλία – θα δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα γιορτής για τους συμμετέχοντες.

Σημειώνεται ότι η αναρρίχηση είναι μια από της ταχύτερα αναπτυσσόμενες μορφές αθλητισμού και τουρισμού στην Ελλάδα και προσφέρει αειφόρα ανάπτυξη και βιώσιμες πρακτικές. Επίσης καθώς πρόκειται πλέον για Ολυμπιακό Άθλημα, τα αναρριχητικά πεδία γίνονται πόλος έλξης για τους αθλητές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος