Πρόσκληση που έχει να κάνει με τα έργα προστασίας και ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς, σε διάφορες περιοχές που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης, γνωστοποίησε ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.
Η πρόσκληση έχει να κάνει με τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις της Δυτικής Μακεδονίας και του δήμου Μεγαλόπολης. Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη, που διατίθεται για την ένταξη των πράξεων στην πρόσκληση, ανέρχεται στα 16,9 εκατ. ευρώ. Πρόκειται, δηλαδή, για χρηματοδοτήσεις έργων του Υπουργείου Πολιτισμού. Για το δήμο της Μεγαλόπολης, προβλέπεται η ανέγερση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγαλόπολης, η οργάνωση περιοδικής έκθεσης και η αποκατάσταση – ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Μεγαλόπολης (Β Φάση). Με την πρόσκληση, ενεργοποιείται η προτεραιότητα 5 (Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις μικρής κλίμακας) του ΕΣΠΑ – ΔΑΜ. Πρόσφατα, η Περιφέρεια, είχε προχωρήσει σε πρόσκληση, για έργα, ύψους 6,4 εκατ. ευρώ, μέσω της ΟΧΕ Μεγαλόπολης. Η πρόσκληση εκείνη, αφορούσε τη βιοκλιματική και ενεργειακή αναβάθμιση του κέντρου της πόλης, με τους ” δρόμους του πολιτισμού ”, και με τις βιοκλιματικές αναπλάσεις στο Ίσσαρη.
Επίσης, στην ΟΧΕ Μεγαλόπολης, έχουν ενταχθεί, έργα που αφορούν τις υποδομές για τη διαχείριση των λυμάτων, το ψηφιακό αποθετήριο βιομηχανικής ιστορίας, τις παρεμβάσεις για την ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών. Η ΟΧΕ Μεγαλόπολης, έχει προυπολογισμό 19 εκατ. ευρώ, περίπου. Προβλέπονται και δράσεις για την κοινωνική πολιτική, για την υγεία.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος