Πρόσκληση για ένταξη χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς στο ΠΕΠ Πελοποννήσου

Δημοσιοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με δικαιούχο το υπουργείο Πολιτισμού και τους φορείς του, πρόσκληση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, για την υποβολή προτάσεων στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, με αντικείμενο την ενίσχυση της ελκυστικότητας χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς και συγκεκριμένα, μουσειακών και πολιτιστικών υποδομών.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη, ανέρχεται σε 3.000.000 ευρώ και οι προτάσεις υποβάλλονται, μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ (στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/), από την ερχόμενη Τρίτη 15 Ιουνίου, στις 8 το πρωί, έως και την Παρασκευή 16 Ιουλίου, στις 2 το μεσημέρι.

Στη χρηματοδότηση της νέας αυτής πρόσκλησης, αναμένεται να ενταχθεί το αρχοντικό Αντωνόπουλου στη Δημητσάνα, στην Αρκαδία.

Οι παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται, αφορούν στη λειτουργική αναβάθμιση (ολοκλήρωση μόνιμων εκθέσεων) μουσειακών υποδομών, στον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση του εξοπλισμού μουσείων και πολιτιστικών κτηρίων, καθώς και στη βελτίωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών, στους εν λόγω χώρους.

Επίσης, αφορούν στην αποκατάσταση κτιρίων μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας, που κατά προτεραιότητα εντοπίζονται σε ιστορικά κέντρα πόλεων και εξασφαλίζουν την αναπτυξιακή λειτουργικότητά τους.

Τέλος, υποστηρίζονται δράσεις δικτύωσης και σύνδεσής τους με τον τουρισμό, δράσεις προβολής των πόρων, συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης της πληροφορικής, δράσεις δικτύωσης πολιτιστικών φορέων, στο πλαίσιο ενιαίας προβολής του πολιτιστικού πλούτου, κ.α.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος