Προσφυγή στη δικαιοσύνη από τον σύλλογο φίλων της προστασίας του ποταμού Ευρώτα Λακωνίας

Σε μηνυτήρια αναφορά, κατά παντός υπευθύνου, προχώρησε η διοίκηση του Συλλόγου των Φίλων της Προστασίας του ποταμού Ευρώτα Λακωνίας.

” Είναι η δεύτερη μηνυτήρια αναφορά, κατά παντός υπευθύνου, μετά την πρώτη που είχαμε καταθέσει στην Εισαγγελία των Πλημμελειοδικών Σπάρτης, τον Απρίλιο του 2019. Περιεχόμενο αυτών των αναφορών είναι η ρύπανση στον ποταμό Ευρώτα “, δήλωσε στην ΕΡΤ Τρίπολης και στην ”Ανοιχτή Γραμμή”, το μέλος της διοίκησης του σωματείου, ιχθυολόγος, Λεωνίδας Βαρδάκας.

Και συνέχισε, λέγοντας πως ” Δεν έχει γίνει τίποτα όλο αυτό το διάστημα. Τα ελαιοτριβεία κάνουν μεγάλη ζημιά. Ο ποταμός, απ’ τον Καραβά της Σπάρτης, μέχρι και τη Σκάλα, έχει υποστεί σοβαρή ρύπανση. Ο μόνος τρόπος διάσωσης του φυσικού περιβάλλοντος από ανθρώπινες πράξεις που προκαλούν μη αναστρέψιμη οικολογική καταστροφή, είναι η Δικαιοσύνη. Οι αρμόδιοι φορείς καθυστερούν σ’ όλα. Ο σύλλογος μας, εμπιστεύεται απόλυτα την κρίση της Εισαγγελίας και επαφίεται στις άμεσες και δίκαιες αποφάσεις της, σύμφωνα με τους νόμους που επιτρέπουν σε κάθε πολίτη να διεκδικεί ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον για τη διαβίωσή του”

Ο Λεωνίδας Βαρδάκας, κατέληξε, λέγοντας τα εξής:

” Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε συμφέροντα, ατομικά ή επιχειρηματικά, που έχουν ως αποτέλεσμα ο ποταμός να ρυπαίνεται, ανά τακτά χρονικά διαστήματα και σε πολλαπλά σημεία, κατά μήκος του ποταμού”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος