“Πρωινή διαδρομή” στην επικαιρότητα της Πελοποννήσου

-Η αγορά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όλων των αναλώσιμων υλικών που απαιτούνται στο πλαίσιο της προσπάθειας αποτροπής διάδοσης του κορoνοϊού, καθώς επίσης και η αγορά isobox για να εγκατασταθούν όπου αυτά κρίνεται ότι είναι αναγκαία, αποφασίστηκε στη σύσκεψη της επιτελικής επιτροπής της Περιφέρειας, που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη.

Στην ίδια σύσκεψη, δόθηκαν από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, οδηγίες προς τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες -οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτή μέσω τηλεδιάσκεψης- να οργανώσουν, σε συνεργασία με τους διοικητές των νοσοκομείων, Κέντρα Αιμοληψίας εκτός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Όπως τονίστηκε, μέχρι την Παρασκευή 20 Μαρτίου, οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, θα πρέπει να έχουν οργανώσει συσκέψεις όλων των φορέων της περιοχής τους, προκειμένου να υπάρξει η προσφορά της αναγκαίας ποσότητας αίματος, κατά Περιφερειακή Ενότητα. Τα εν λόγω Κέντρα Αιμοληψίας, πρόκειται να οργανωθούν σε αίθουσες κεντρικών σχολείων, μετά από συνεργασία με τις αρμόδιες κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

-Με επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης, επισημαίνει ότι τα τελευταίες ημέρες δεκάδες Ευρωπαίου πολίτες που διατηρούν ιδιοκτήτες κατοικίες στα Κύθηρα έχουν μεταβεί και βρίσκονται στο νησί, χωρίς να τους έχει γίνει κανένας έλεγχος για την πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοιού, ούτε τους έχει επιβληθεί κανένα μέτρο περιορισμού. Επισημαίνει ότι το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού των Κυθήρων ανήκει σε ευπαθείς ομάδες.

-Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος στην Αιμοδοσία, η οποία οφείλεται στη δυσκολία των εθελοντών αιμοδοτών να προσέλθουν στο Νοσοκομείο λόγω φόβου αλλά και των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού. Είστε ασφαλείς , λαμβάνουμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και διασφαλίσθηκε ξεχωριστή είσοδος των αιμοδοτών στο χώρο της Αιμοδοσίας,αναφέρει η διοικηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: ΠΡΩΪ : 08.30 -13.30 ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 18.00-20.30 ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ : ΜΟΝΟ ΠΡΩΪ: 09.30-13.30

-Λόγω της οξείας μείωσης των αποθεμάτων αίματος εξαιτίας της πανδημίας, προκειμένου να διασφαλιστούν οι ανάγκες όλων όσων χρήζουν μετάγγισης αίματος η Διοίκηση του Γ.Ν.Μεσσηνίας αποφάσισε όπως από την Παρασκευή 20/3/2020 η υπηρεσία Αιμοδοσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας μεταφερθεί στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας (Πύλη Παλαιού Στρατοπέδου, Ανατολικό Κέντρο) στην περιοχή της Τέντας. Ο χώρος βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και η είσοδος γίνεται στο τέρμα της οδού Μαυρομιχάλη, από την πύλη Στρατόπεδο Παπαφλέσσα.

-Οι τακτικές αιμοδοσίες του Γ.Ν. Αργολίδας θα πραγματοποιούνται στον πολυχώρο « Μέγας Αλέξανδρος», οδός Αγίου Κωνσταντίνου 29 στο Άργος. Οι ώρες πραγματοποίησης των αιμοδοσιών θα είναι οι πρωινές ώρες και συγκεκριμένα από 9:00-13:00 καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή (εκτός αργιών και Σαββατοκύριακου).

-Το Επιμελητηρίο Αρκαδίας ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας λόγω μη επάρκειας υγειονομικού εξοπλισμού, προσφέρει 7.000 γάντια μιας χρήσης, που είναι ο μόνος υγειονομικός εξοπλισμός που αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμος άμεσα, προκειμένου να συμβάλει κατά το ελάχιστο στην στήριξη των αστυνομικών υπαλλήλων σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και στις αυξημένες υποχρεώσεις τους λόγω των συνθηκών που επιβάλλονται από την εξάπλωση του κορονοϊού.

-Αλλαγές αποφασίζουν οι Δήμοι της Πελοποννήσου σχετικά με την λειτουργία των λαικών αγορών, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να προστατευθεί η δημόσια υγεία.
Προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανωτέρω εφαρμογή οι πωλητές τηρώντας αυστηρά τις οδηγίες του επόπτη θα μετακινηθούν όσο απαιτείται καταλαμβάνοντας το χώρο που καταλάμβαναν μέχρι πρότινος οι πωλητές βιομηχανικών ειδών. Οι πωλητές οφείλουν να λάβουν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα υγιεινής φορώντας μάσκες και γάντια. Επίσης, θα πρέπει να μεριμνούν ώστε οι καταναλωτές να διατηρούν τόσο την απόσταση ασφαλείας από το πάγκο του πωλητή όσο και την απόσταση μεταξύ τους, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

-Δεν θα γίνει το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και λοιπών οργάνων που είχε ορισθεί για τις 22 Μαρτίου 2020.

– Αναβάλλεται το συλλαλητήριο που ήταν καθορισμένο για τις 21-03-2020 στα Διόδια της Νεστάνης από το κίνημα Γορτυνία ώρα μηδέν.

-Το πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ της Κ.Ε.ΔΗ.Τ. λειτουργεί κανονικά και όσοι χρειαστούν βοήθεια μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ 2710 235925 καθημερινά 8 00 – 15 00

-Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, ενισχύει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» της περιοχής του, με νέα τηλεφωνική γραμμή παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας.
Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ευπαθείς ομάδες, άποροι, κοινωνικά και οικονομικά αδύναμοι πολίτες, προχωρά από σήμερα Πέμπτη 19/3, ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους μέσω του αριθμού: 27330-23888.

-Με αίσθημα ευθύνης και πάντα “ΈΣΟ ΈΤΟΙΜΟΣ” η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Άργους βάση της Ανακοίνωσης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων θέτει τα ενήλικα στελέχη της ,όσα από αυτά μπορούν σύμφωνα με τους κανόνες υγείας, στην Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας και στους Δήμους του Ν. Αργολίδας θα χρειαστούν την βοήθεια μας πάντα για το καλό του συνανθρώπου μας και της κοινωνίας.

-Προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο την οργάνωση και λειτουργία στην Σπάρτη Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης, υπέγραψαν ο Δήμαρχος Σπαρτιατών Πέτρος Δούκας και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε ειδική σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της περιφέρειας στην Τρίπολη.

-Παρατάθηκε μέχρι τις 31 Ιουλίου -από τις 24 Απριλίου, που ήταν αρχικά- η προθεσμία για την υποβολή, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δήμους της, προτάσεων και μελετών εγγειοβελτιωτικών έργων για την χρηματοδότησή τους από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης της ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου.

-Π αρατείνεται η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ιδιοκτητών για την διόρθωση των τετραγωνικών των ακινήτων ήτοι κατοικιών, καταστημάτων, γραφείων, αποθηκών, βοηθητικών και κοινόχρηστων χώρων κτιρίων και πολυκατοικιών, βιοτεχνικών και βιομηχανικών και ακάλυπτων χώρων, νόμιμων ή τακτοποιημένων αυθαίρετων μέχρι την 30η Ιουνίου 2020.

-Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας θα συνεδριάσει “δια περιφοράς” την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020. Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 19:00 μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι και 21:00 μ.μ.

-Να δηλώσουν συμμετοχή στο 3ήμερο «Folk Festival Tripolis» που θα πραγματοποιηθεί, για τρίτη συνεχή χρονιά στην Τρίπολη, προσκαλεί τις απανταχού ελληνικές πολυφωνικές χορωδίες, η Χορωδία Τρίπολης. Το φετινό 3ήμερο φεστιβάλ επρόκειτο να διεξαχθεί στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης στις 27, 28 και 29 Μαρτίου 2020. Όμως, εξαιτίας του κορωνοϊού, μετατίθεται η ημερομηνία, για τις 3, 4 και 5 Ιουλίου και το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε υπαίθριο χώρο.

Σύνταξη : Δέσποινα Αρσένη, Πέγκη Μπρούσαλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος