Προχωρούν τα κατασκευαστικά έργα στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων

Την μονάδα που κατασκευάζεται στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας απ’ την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας.

Δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη των εργασιών οι οποίες – όπως τόνισε – “προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς”, σημειώνοντας ότι το κεντρικό κύτταρο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, όπως και του κτιρίου διοίκησης, ενώ ταχύτατη είναι και η πρόοδος στην κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού.

Συγχρόνως, ολοκληρώνεται και το έργο του συνδετήριου δρόμου προς τη μονάδα.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι πριν το τέλος του φετινού χρόνου, θα είναι δυνατή η παραλαβή απορριμμάτων από δήμους της Περιφέρειας που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα.

Η υποδομή στην Αρκαδία, αποτελεί τμήμα του ευρύτερου έργου για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με προϋπολογισμό κατασκευής 135 εκατομμύρια ευρώ.

Σε πλήρη ανάπτυξη, θα περιλαμβάνει δύο ακόμα ανάλογες μονάδες στη Μεσσηνία και τη Λακωνία και δύο Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, που θα αναπτυχθούν σε Κορινθία και Αργολίδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος