Προχωρά η ” Έξυπνη Εξειδίκευση” στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνάντηση με τους απασχολούμενους στο πρόγραμμα Περιφερειακής Στρατηγικής της ‘Εξυπνης Εξειδίκευσης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είχε στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Για την εξυπηρέτηση του προγράμματος, έγινε από την Περιφέρεια, πρόσληψη με διαδικασία ΑΣΕΠ, τεσσάρων επιστημόνων, με τους οποίους ο περιφερειάρχης, είχε συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές που ανοίγονται.

Η ‘Εξυπνη Εξειδίκευση, στοχεύει στον εντοπισμό των μοναδικών χαρακτηριστικών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επισημαίνοντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας, εστιάζει στους κλάδους – πρωταθλητές της περιφερειακής οικονομίας και στοχεύει στην ενίσχυση των περιφερειακών συστημάτων καινοτομίας, την μεγιστοποίηση των ροών γνώσης και στη διάχυση των οφελών της καινοτομίας, σε όλο το εύρος της περιφερειακής οικονομίας.

Οι στρατηγικοί τομείς και οι κλάδοι που εστιάζεται η Περιφερειακή Στρατηγική ‘Εξυπνης Εξειδίκευσης, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι

α) ο αγροδιατροφικός τομέας,

β) ο τουρισμός – πολιτισμός και η δημιουργική βιομηχανία,

γ) η μεταποιητική βιομηχανία και λοιποί δυναμικοί τομείς (παραγωγή προϊόντων ξύλου, μετάλλου, προϊόντων από μη μεταλλικά ορυκτά, παραγωγή ειδών από πλαστικό, ειδών συσκευασίας, μηχανημάτων, οργάνων και δομικών υλικών, μαρμάρου),

και δ) οι οριζόντιοι υποστηρικτικοί τομείς (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών – ΤΠΕ).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ