Πράσινο σημείο και γωνιές ανακύκλωσης αποκτά ο δήμος Λουτρακίου

Χρηματοδότηση για την κατασκευή ενός πράσινου σημείου και τη δημιουργία τριών γωνιών ανακύκλωσης, εξασφάλισε ο δήμος Λουτακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, συνολικού ύψους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Μονάδα θα δημιουργηθεί σε έκταση 9,28 στρεμμάτων στο δημοτικό οικόπεδο που βρίσκεται στη θέση “Θρουβάλα”. Η κατασκευή, υλοποιείται σε συμφωνία με τα όσα προβλέπει ο περιφερειακός σχεδιασμός της διαχείρισης των αποβλήτων.

Το πράσινο σημείο, θα αποτελέσει έναν οργανωμένο χώρο, οριοθετημένο και διαμορφωμένο με την κατάλληλη υποδομή και εξοπλισμό, ώστε οι πολίτες να αποθέτουν χωριστά ανακυκλώσιμα αστικά απόβλητα ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα, προκειμένου αυτά να προωθηθούν για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση.

Συμπληρωματικά, θα δημιουργηθούν τρία πράσινα σημεία συλλογής – “Γωνιές Ανακύκλωσης” – που θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία στα Δημοτικά Διαμερίσματα Ισθμίων, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων.

Οι “Γωνιές Ανακύκλωσης” αποτελούν ένα ενιαίο σύστημα πολλαπλών κάδων (12 περιέκτες) σε προκατασκευασμένο οικίσκο και φέρουν κατάλληλο ηλεκτρομηχανολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, με αισθητήρες πλήρωσης κάδων και καταμέτρησης των συλλεγόμενων υλικών, σύστημα τηλεμετάδοσης μέσω WiFi, καθώς και δυνατότητα αναγνώρισης χρήστη μέσω κατάλληλου αναγνωριστικού όπως QR-code.

Το σύνολο του έργου, περιλαμβάνει εκτός των δράσεων συλλογής, ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ομάδων, σχολείων, φορέων, συλλόγων και πολιτών, σε θέματα ανακύκλωσης και ορθής διαχείρισης αποβλήτων, με έμφαση στο τρίπτυχο Μείωση – Επαναχρησιμοποίηση – Ανακύκλωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος