Ποσό 4 εκατ. ευρώ για την πρώτη φάση των παρεμβάσεων στην πυρόπληκτη Γορτυνία

Παρεμβάσεις στον πυρόπληκτο Δήμο Γορτυνίας που φθάνουν τα 4.000.000 ευρώ, από πιστώσεις της Περιφέρειας και του ΤΑΠΤοΚ, γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι οι παρεμβάσεις αυτές δεν αποτελούν παρά την πρώτη φάση των δράσεων και των ενεργειών στην πληγείσα περιοχή, η οποία θα ενισχυθεί περαιτέρω για την ανασυγκρότησή της με επιπλέον χρηματοδότηση που θα ανακοινωθεί στο άμεσο μέλλον από την πολιτεία.

Ο Παναγιώτης Νίκας στον άμεσο προγραμματισμό των παρεμβάσεων – που περιλαμβάνονται ήδη στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής- γνωστοποίησε ότι η Περιφέρεια διαθέτει άμεσα 1.240.000 ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, για την συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου, από τα Λαγκάδια μέχρι τα όρια της Αρκαδίας με τον νομό Ηλείας, έργο που θα δημοπρατηθεί αμέσως.

Ακόμα, διατίθενται 170.000 ευρώ (100.000 από τους ΚΑΠ και 70.000 από το ΠΔΑ), για καθαρισμό των υδατορεμάτων και το κόψιμο των καμένων δέντρων, πέριξ του οδικού δικτύου, όπως επίσης και 100.000 ευρώ επιπλέον για όπου απαιτηθούν μικρές εργολαβίες.

Η Περιφέρεια, εξ άλλου θα διαθέσει 500.000 ευρώ από το ΠΔΕ, για την συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Γορτυνίας.

Επιπρόσθετα, από το ΤΑΠΤοΚ Αρκαδίας θα διατεθούν συνολικά 2.000.000 ευρώ, από τα οποία τα 500.000 προορίζονται για έργα ύδρευσης και το υπόλοιπο 1,5 εκ. για το οδικό δίκτυο σε όλη την πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Γορτυνίας.

Επίσης, ο περιφερειάρχης, ανακοίνωσε, ότι η Περιφέρεια, θα αναλάβει τις δαπάνες για τις μελέτες, αφενός του φακέλου για να αποδοθεί η ΠΟΠ “Ολύμπια”, στο ελαιόλαδο της ντόπιας λαδοελιάς της Γορτυνίας (χωραΐτικη) και αφετέρου, των έργων άρδευσης, βάσει των προτάσεων που θα γίνουν από τον δήμο, ενώ θα αναλάβει και την υλοποίησή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος