Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοβιτσιωτών: “Φέρτε τα οστά του Θ. Κολοκοτρώνη στο Μουσείο στο Λιμποβίσι”

“Φέρτε τα οστά του Γέρου του Μοριά στο Μουσείο στο Λιμποβίσι, που είναι η θέση τους, στηρίξτε ιδιωτικές πρωτοβουλίες που επιθυμούν να περάσουν την τεχνολογία της εποχής μας μέσα στο Μουσείο και τις σπουδαίες δυνατότητες που μπορούν να φέρουν”, ζητά με επιστολή του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοβιτσιωτών.

Η διοίκηση του συλλόγου ζητά από τους αρμόδιους της Αυτοδιοίκησης, όπως προβούν σε τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων, που θα οδηγεί τους ταξιδιώτες προς το σπίτι του Γέρου του Μοριά.

Αναφέρει τα εξής η επιστολή για το θέμα αυτό: “Μόλις ένας χρόνος έχει περάσει από το σημείο της Ελληνικής Ιστορίας, που ήταν τα 200χρονα και βρίσκει το πιο ιστορικό της μέρος, να είναι θαμμένος ο δρόμος από δέντρα, να μην υπάρχει στην διαδρομή από Τρίπολη προς Χρυσοβίτσι, πουθενά πινακίδα, που να οδηγεί τους ταξιδιώτες προς το Σπίτι του Γέρου του Μοριά, και να αχνοφαίνεται μια αποδόμηση της περιοχής και της Εθνικής Ιστορίας μας”.

Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοβιτσιωτών: “Φέρτε τα οστά του Θ. Κολοκοτρώνη στο Μουσείο στο Λιμποβίσι”

Το σωματείο, με την επιστολή του, καταθέτει και άλλες απόψεις – αιτήματα, για διάφορα ζητήματα της περιοχής, όπως αυτό της αξιοποίησης του εργοστασίου ξυλείας, των βελτιωτικών οδικών έργων, της στήριξης και της ώθησης του ορεινού τουρισμού, αλλά και των εργασιών που θα πρέπει να γίνουν, ώστε να μην κινδυνέψει το Μαίναλο, από πυρκαγιά.

Ζητά να εφαρμοστεί αποκομιδή βλαστικών υπολειμμάτων, να γίνουν αποψιλώσεις και κλαδέματα δένδρων και θάμνων, να υπάρξει καθαρισμός και σήμανση πυροσβεστικών φωλιών, έλεγχος πληρότητας και λειτουργίας κρουνών, έλεγχος δεξαμενών πυρόσβεσης, επιτήρηση του βουνού, μέσω drones κλπ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος