Πλοίο με 46 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκε στην Κόρινθο – Συνελήφθη το πλήρωμα (βίντεο)

Πολύ μεγάλη επιτυχία για το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Τα στελέχη του, εντόπισαν και κατάσχεσαν, 46 κιλά και 710 γραμμάρια, κοκαΐνης, σε φορτηγό πλοίο, στην περιοχή της Κορίνθου.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, έγιναν 23 συλλήψεις (αλλοδαπά μέλη του πληρώματος), για κατοχή και διαμετακόμιση ναρκωτικών ουσιών.

Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή

Το ιστορικό της υπόθεσης

Υπήρξαν πληροφορίες για πλοίο, που θα έφτανε σε λιμάνι της χώρας μας, με πιθανή μεταφορά ναρκωτικών.

Κατόπιν έρευνας της διεύθυνσης δίωξης ναρκωτικών ουσιών και λαθρεμπορίου, στοχοποιήθηκε το εν λόγω πλοίο, που είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Σανταρέμ Βραζιλίας, με προορισμό λιμενική εγκατάσταση, στα Ίσθμια.

Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή

Στον έλεγχο που έγινε στο πλοίο, ”SKYROS”, σημαίας νήσων Μάρσαλ, εντοπίστηκε και ανασύρθηκε απ’ τα ύφαλα  και το χώροτων οχετών αναρρόφησης, ένας σάκος, ο οποίος περιείχε 38 πλαστικές συσκευασίες, με κοκαΐνη.

Aκολούθησε περαιτέρω έρευνα σε εσωτερικούς χώρους του πλοίου, χωρίς να υπάρξουν νέα ευρήματα.

Σε ερευνητικό και ελεγκτικό επίπεδο, συνεργάστηκαν η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής.

Μετέφερε 22.500,00 ΜΤ σογιόσπορο

Από το το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ίσθμιας, του Λιμεναρχείου Κορίνθου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ η ποσότητα κοκαϊνης που κατασχέθηκε θα μεταφερθεί στη Χημική Υπηρεσία Κορίνθου.

Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ