Πήρε το ντέρμπι με τον Αρκαδικό ο Πελασγός

Μετά από ένα δραματικό σε εξέλιξη παιχνίδι, ο Πελασγός κέρδισε με 58-57 στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης τον Αρκαδικό για το πρωτάθλημα της Α1 Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου.

Ο Αρκαδικός ξεκίνησε καλύτερα, προηγήθηκε 19-15 στο πρώτο δεκάλεπτο με πρωταγωνιστή τον Τσιοτίνα, που σημείωσε σε αυτό το διάστημα δέκα πόντους και στο ημίχρονο 32-30.

Το παιχνίδι δικαιολόγησε τον χαρακτηρισμό ως ντέρμπι, καθώς οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, μόνο που στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, η ομάδα της Μεγαλόπολης είχε το προβάδισμα στο σκορ (43-44).

Στην τελευταία περίοδο, κάτι η κούραση, η αστοχία, τα λάθη των παικτών του Αρκαδικού, αλλά και η καλή αμυντική προσήλωση των παικτών του Πελασγού, δημιούργησε μία διαφορά έντεκα πόντων (46-57).

Σε εκείνο το σημείο ο Παναγιώτης Γεωργακόπουλος κάλεσε τάιμ-άουτ, έδωσε εντολή για πρέσσινγκ σε όλο το γήπεδο, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Αρκαδικού να κάνουν την μεγάλη αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και με επιμέρους σκορ (11-1) να μειώσουν στον πόντο.

Στην τελευταία επίθεση του αγώνα, ο Αρκαδικός είχε την ευκαιρία να κερδίσει τον αγώνα, αλλά το σουτ του Κουτσουμπού, ήταν άστοχο και οι παίκτες του Πελασγού πανηγύρισαν την εκτός έδρας επιτυχία.

Αρκαδικός (Γεωργακόπουλος-Πολυζωγόπουλος): Τσιοτίνας 20 (2), Κουτσουμπός 13 (3), Καρλής 9, Κουρόγιωργας 7 (2), Κάτρης 3 (1), Μιαούλης 3, Δασκαλάκης 2, Κοντόπουλος, Λέντζος, Σωτηρόπουλος, Γεωργακόπουλος, Δημητρόπουλος.

Πελασγός (Γιαννόπουλος): Αναστασόπουλος 15 (1), Αργυρόπουλος 10 (1), Μερζιώτης 10 (1), Κωτσόπουλος 8, Μαντάς 5, Δρακόπουλος 4,  Τόμπρος 4, Στρίγγλης 2, Δαλάτσης, Γιαννόπουλος, Παν. Τζαμουράνης, Γ. Τζαμουράνης.

Δεκάλεπτα: 19-15, 32-30, 43-44, 57-58.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος