Περιοδεία κυβερνητικού κλιμακίου στην Αρκαδία

«Ας θυμηθεί ο κόσμος πως ήταν η Ελλάδα πριν από επτά χρόνια και πως είναι τώρα. Η χώρα έχει πλάνο, ο πολίτης αισθάνεται σιγουριά, αισιοδοξία. Υπάρχουν επενδύσεις, υπάρχει συνέπεια, η χώρα είναι παγκόσμιος τουριστικός προορισμός. Παρά την παρατεταμένη κρίση, με ψυχραιμία και σχέδιο αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα. Χρειάζεται, ωστόσο, συνεργασία και συστράτευση. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Μπορούμε να έχουμε μία καλύτερη χώρα».

Αυτό, τόνισε, μεταξύ άλλων, απ’ την Τρίπολη, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή επίσκεψη – περιοδεία, μεγάλου κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, στην Αρκαδία.

Το κλιμάκιο (Διονύσης Ακτύπης, βουλευτής Ζακύνθου, Άννα Καραμανλή, βουλευτής νοτίου τομέα Αττικής, Φίλιππος Φόρτωμας, βουλευτής Κυκλάδων, Κώστας Μπαγινέτας, γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης – Τροφίμων, Ελευθέριος Οικονόμου, Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Θεόδωρος Κόλλιας, γενικός γραμματέας κεντρικής διοίκησης Ν.Δ.), χωρίστηκε σε τρεις ομάδες και η κάθε ομάδα, βρέθηκε σε διαφορετικά μέρη της Αρκαδίας.

Περιοδεία κυβερνητικού κλιμακίου στην Αρκαδία
Στ. Ζορμπαλάς

Έγιναν επισκέψεις σε Κυνουρία, Γορτυνία και Τρίπολη.

Υπήρξαν επαφές με Επιμελητήριο Αρκαδίας, με Παναρκαδικό Νοσοκομείο, με Αστυνομία, με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, με καταστηματάρχες, με παραγωγούς – αγρότες, με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών, με ομάδες παραγωγών, με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα κλπ.

Επίσης, έγιναν και επισκέψεις σε διάφορα έργα, όπως σ’ αυτό της ανάδειξης της τεχνητής λίμνης του Λάδωνα, στο δήμο Γορτυνίας.

Περιοδεία κυβερνητικού κλιμακίου στην Αρκαδία
Στ. Ζορμπαλάς

Η περιοδεία έκλεισε με σύσκεψη που οργανώθηκε με τα κομματικά όργανα της περιοχής.

Η περιοδεία, εντάσσεται στην υλοποίηση απόφασης του κόμματος και του πρόσφατου συνεδρίου, για επαφή της Ν.Δ. και της κυβέρνησης με τους απλούς πολίτες, με στόχο την εξωστρέφεια και την αμφίπλευρη επικοινωνία.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, δήλωσε τα εξής:

«Υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον απ’ τον Πρωθυπουργό για τους ορεινούς δήμους της χώρας. Έχουμε θεσπίσει κίνητρα για αυτούς. Η εγκληματικότητα στην Αρκαδία είναι πολύ χαμηλή και αυτό είναι πολύ θετικό».

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Μπαγινέτας, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:

«Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε στην Κυνουρία με παραγωγούς, κτηνοτρόφους, αγρότες, ομάδες παραγωγών, εκπροσώπους συνεταιρισμού και με τον Πάρνωνα Α.Ε. Ενημερώθηκα για τα προβλήματα. Ενημέρωσα για τα προγράμματα και για τα μέτρα της κυβέρνησης. Οι προκλήσεις είναι πολλές εν’ όψει και της νέας ΚΑΠ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος