Περιφέρεια Πελοποννήσου: Συζήτηση για τα προβλήματα της Αρκαδίας

Με την Αρκαδία συνεχίστηκε η διαβούλευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για το νέο ΕΣΠΑ.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, αναφέρθηκε και πάλι, στη στενότητα των πιστώσεων του ΠΕΠ Πελοποννήσου, για να επισημάνει, ότι απαιτείται  ορθή διαχείριση των πόρων, μέσω ιεράρχησης των αναγκών.

Σημείωσε, ακόμα, πως χρειάζεται συνέργεια μεταξύ των προγραμμάτων, όπως το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, τα τομεακά των υπουργείων, αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης.

‘Οπως τόνισε ο Παναγιώτης Νίκας, η περιοχή της Αρκαδίας, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, τόσο στο οδικό δίκτυο – ιδιαίτερα στην ανατολική περιοχή – όσο και στην ανάπτυξη της ορεινής της περιοχής, ενώ χρειάζεται συνδρομή και η περιοχή της Τρίπολης, ώστε να σταματήσει να φθίνει πληθυσμιακά.

Παρατήρησε, ότι απαιτείται η στήριξη του μνημειακού πλούτου της Αρκαδίας, ιδιαίτερα των βυζαντινών μοναστηριακών μνημείων και των αρχαιολογικών της χώρων.

Ως μείζον ζήτημα, χαρακτήριζε την στήριξη της Μεγαλόπολης, η οποία, όπως τόνισε, “πρέπει να έχει διακριτή μεταχείριση, μέσω ιδιαίτερα αυξημένου ποσοστού επιδότησης, όσον αφορά τις επενδύσεις που θα γίνουν εκεί”.

Ο περιφερειάρχης, σημείωσε, ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει την ύπαιθρο και γι’ αυτό τον λόγο, προκρίνονται συνολικά 10 ΟΧΕ, από δύο ανά Περιφερειακή Ενότητα, υπό την αρμοδιότητα της Διαχειριστικής Αρχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος