Πελοπόννησος: Συνάντηση Π. Τατούλη με καθηγητή αεροδιαστημικής

Συνάντηση είχε ο τέως περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος», Πέτρος Τατούλης, με τον καθηγητή αεροδιαστημικής και συντονιστή προγραμμάτων εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δρ. Jean Muylaert.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο, παρουσία της περιφερειακής συμβούλου, Ντίνας Νικολάκουλ και του καθηγητή μηχανολόγου μηχανικού, ειδικού σε θέματα διαστήματος Δρ. Τάκη Παπαδόπουλου.

Ο Δρ. Jean Muylaert, υπήρξε Διευθυντής του Βελγικού Ινστιτούτου «Von Karman Institute of Fluid Mechanics» και ήταν στενός επιστημονικός σύμβουλος της Περιφερειακής Αρχής του Πέτρου Τατούλη, σε θέματα αεροδιαστημικής, όπου από το 2013 η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες.

Μετά τη συνάντηση ο Πέτρος Τατούλης, δήλωσε: «Ως Περιφερειακή Αρχή αναδείξαμε από την πρώτη στιγμή τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου, της Μεσσηνίας και ιδιαίτερα της Καλαμάτας στον τομέα της αεροδιαστημικής.

Η στρατηγική και γεωπολιτικά κρίσιμη θέση της Πελοποννήσου στη Μεσόγειο, της δίνει τη δυνατότητα εφαρμόζοντας συγκεκριμένες πολιτικές να ενταχθεί στη στρατηγική για την ανάπτυξη στους τομείς έρευνας και εφαρμογής της αεροδιαστημικής επιστήμης.

Η σημαντική συνεργασία της Περιφέρειας επί των ημερών της θητείας μας με το Ινστιτούτο «Von Karman Institute of Fluid Mechanics», ανέδειξε τη δυνατότητα για πολλαπλά οφέλη, τόσο για την εθνική μας ασφάλεια (εποπτεία συνόρων, marine traffic), όσο και τη συνδρομή της στον τομέα της γεωργίας ακριβείας (παρακολούθηση αγροτικών καλλιεργειών, καιρικών και εδαφολογικών συνθηκών), στις τηλεπικοινωνίες αλλά και στην πρόληψη πυρκαγιών και πλημμυρών.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο Διεθνές αυτό Ινστιτούτο, μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρείχε τη δυνατότητα σε 25 Έλληνες απόφοιτους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και άλλων Πανεπιστημίων της χώρας μας, να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου επιστημονική γνώση (επίπεδο master και διδακτορικό), σε τομείς της αεροδιαστημικής, της αεροναυτικής και μηχανικής του περιβάλλοντος”.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι, η διακοπή της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Ινστιτούτο και το κλείσιμο του Κέντρου Τεχνολογίας και Καινοτομίας, στέρησε απ’ τη χώρα τη δυνατότητα να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει στην Πελοπόννησο παράρτημα του Ινστιτούτου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος