Συμβούλιο σύνδεσης της εκπαίδευσης – κατάρτισης με την παραγωγή και την αγορά εργασίας, συγκροτήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τέτοια συμβούλια, βάσει και του νέου νόμου, συγκροτούνται σ’ όλη τη χώρα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Τρίπολης ο διευθυντής του ΙΕΚ Τρίπολης, Γιάννης Κατσίρης (συντονιστής του οργάνου αυτού), είπε μεταξύ άλλων: “Σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν.4763/2020, σε κάθε περιφέρεια της χώρας, συγκροτείται δωδεκαμελές Συμβούλιο Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας (Σ.Σ.Π.Α.Ε).
Τα Σ.Σ.Π.Α.Ε. έχουν ως αποστολή, την υποβολή εισηγήσεων – γνωμοδοτήσεων, προς το Κεντρικό Συμβούλιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, για θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και ιδίως, για τους τομείς και τις ειδικότητες που πρέπει να λειτουργήσουν στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας, ΕΠΑΛ, Δημόσιες Ε.Σ.Κ και ΕΠΑΣ Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., καθώς και τα ειδικά μαθήματα, τα προγράμματα και τις δραστηριότητες, πέραν του εγκεκριμένου κορμού μαθημάτων, εφόσον τεκμηριωμένα αποσκοπούν στην ενίσχυση του αναπτυξιακού χαρακτήρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου”.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος