Τοποθετήθηκαν πινακίδες σήμανσης για δύο σημαντικά μονοπάτια, το μονοπάτι του Ερμή στην Κορινθία και το μονοπάτι του Ηρακλή που ξεκινά από την Αργολίδα, συνεχίζει στην Κορινθία και την Αρκαδία και καταλήγει στην Αρχαία Ολυμπία
Ειδικότερα, το “Μονοπάτι του Ερμή” ξεκινάει από το Δερβένι, ανεβαίνει στο Φενεό στη λίμνη Δόξα και από εκεί κατεβαίνει στα Τρίκαλα Κορινθίας. Σε αυτό το σημείο διακλαδώνεται και το ένα κομμάτι πάει στο Ξυλόκαστρο, ενώ το άλλο πάει από Σικυώνα – Κιάτο, περνώντας από το σπήλαιο του Ερμή.
Όσον αφορά το “Μονοπάτι του Ηρακλή”, συνδέει περιοχές όπου έχουν γίνει οι πέντε από τους άθλους του μυθικού ήρωα.
Συγκεκριμένα, ξεκινάει από το Ναύπλιο (Λερναία Ύδρα), πηγαίνει στην Τίρυνθα (στο παλάτι του Ευρυσθέα), περνάει από Μυκήνες και μετά Νεμέα. Μετά πάει Στυμφαλία και μετά Φενεό, από εκεί στη λίμνη Λάδωνα κι από το Λάδωνα στον ποταμό Ερύμανθο, συνεχίζοντας μετά για την Ολυμπία.
από το www.ppel.gov
κεντρ. φωτό: Στ. Ζορμπαλάς
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος