Πελοπόννησος: Προτάσεις έργων αποκατάστασης ζημιών σε πυρόπληκτες περιοχές ύψους 15 εκατ. ευρώ

Σύσκεψη με αντικείμενο την τροποποίηση των τεχνικών δελτίων για τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση έργων αποκατάστασης υποδομών, στις πυρόπληκτες περιοχές της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, έγινε στην Τρίπολη.

Ο συνολικός προϋπολογισμός αυτών των προτάσεων ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, η χρηματοδότηση θα γίνει άμεσα και ήδη δόθηκε εντολή για σύνταξη των σχετικών μελετών.

Όπως έγινε γνωστό, θα ακολουθήσει και 2η φάση για τις πυρόπληκτες περιοχές, με προϋπολογισμό 11 εκατ. ευρώ.

Τα νέα έργα – τα νέα αιτήματα

Αρκαδία

Σύνολο 6 εκατ. ευρώ

– Έργα αποκατάστασης και βελτίωσης εθνικής οδού 74, στο τμήμα Λαγκάδια – όρια Νομού Αρκαδίας, με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ.

– ‘Εργα αποκατάστασης και βελτίωσης επαρχιακών οδών, από γέφυρα Μπερτσιάς προς Νεοχώρι – Χώρα – Ράχες και Ελαία, με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ.

– Έργα αποκατάστασης και βελτίωσης πυρόπληκτων περιοχών Δημοτικής Ενότητας Ηραίας Δήμου Γορτυνίας, με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ.

– Αποκατάσταση και βελτίωση επαρχιακής οδού Καλλιάνι – Καστράκι – Φαναράκι – Λουτρά Ηραίας, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.

– Έργα αποκατάστασης και βελτίωσης οδικού δικτύου πυρόπληκτων περιοχών Δήμου Μεγαλόπολης, με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ.

– Αντιπλημμυρικά έργα στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Μεγαλόπολης, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.

Λακωνία

Σύνολο 5 εκατ. ευρώ

– Αποκατάσταση τεχνικών έργων, καθαρισμοί κοιτών και πρανών υδατορεμάτων, για αντιπλημμυρική προστασία, στις περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης, που επλήγησαν από την πυρκαγιά του 2021, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.

– Αποκατάσταση βλαβών από την πυρκαγιά του 2021, στην επαρχιακή οδό Χάνια Κουτουμούς – Κόκκινα Λουριά προς Καρδαμύλη, με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ.

– Αποκατάσταση βλαβών από την πυρκαγιά του 2021, στην επαρχιακή οδό 18 Γύθειο –Πλάτανος – Κονάκια – Μυρσίνη, με προϋπολογισμό 1.100.000 ευρώ.

– Αποκατάσταση βλαβών από την πυρκαγιά του 2021, στην επαρχιακή οδό Καρβελάς – Μυρσίνη – Σιδηρόκαστρο, με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ.

– Αποκατάσταση βλαβών από την πυρκαγιά του 2021 στην επαρχιακή οδό Γύθειο – Αρεόπολη και στην επαρχιακή οδό Γύθειο – Σκάλα, με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ.

Οι προτάσεις για τη Μεσσηνία είναι στα 4 εκατ. ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος