Πελοπόννησος: Πρόγραμμα περισυλλογής νεκρών ζώων

Άρχισε, στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η υλοποίηση του χρηματοδοτούμενου από την Περιφέρεια, προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισης ή και αποτέφρωσης κάθε είδους νεκρών ζώων και κατασχεθέντων τροφίμων και λήψη δειγμάτων εγκεφαλικού ιστού, από νεκρά βοοειδή και αιγοπρόβατα.

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται μετά από σχετικό διαγωνισμό και αφορά όλες τις Περιφερειακές Ενότητες (Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας), περιλαμβάνει:

– Την περισυλλογή προς διαχείριση και αποτέφρωση νεκρών ζώων εντός και εκτός κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

– Την περισυλλογή προς διαχείριση και αποτέφρωση λοιπών νεκρών ζώων και συγκεκριμένα πτωμάτων, όλων των ηλικιών των ζώων, που ανευρίσκονται νεκρά, κατά μήκος του Εθνικού Οδικού Δικτύου ή σε Δημόσιες ή Δημοτικές εκτάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι κτηνοτρόφοι, ιδιοκτήτες ή υπεύθυνο προσωπικό κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων να απευθύνονται για την ύπαρξη νεκρών ζώων, εντός ή εκτός της εκτροφής τους, απ’ ευθείας στον φορέα υλοποίησης του προγράμματος, σε 24ωρη βάση, στο τηλεφωνικό κέντρο 210 8960100.

Απαραίτητα στοιχεία δήλωσης είναι, ο Αριθμός Ενωτίου Ζώου, ο Κωδικός Εκμετάλλευσης, και ο ΑΦΜ του ιδιοκτήτη.

Αντίστοιχα, οι υπεύθυνοι συντηρητές ή διαχειριστές του οδικού δικτύου, καθώς και λοιποί πολίτες, θα πρέπει επίσης, όσον αφορά τον εντοπισμό νεκρών ζώων, να απευθύνονται στην τοπική κτηνιατρική υπηρεσία ή στον φορέα υλοποίησης του προγράμματος στον πιο πάνω τηλεφωνικό αριθμό, σε 24ωρη βάση.

από το www.ppel.gov.gr
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ