Πελοπόννησος: Λήγουν οι αιτήσεις για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας στις λιγνιτικές περιοχές

Τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022, «κλείνουν» οι αιτήσεις, για τις 250 τελευταίες διαθέσιμες θέσεις, του προγράμματος απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, στις λιγνιτικές περιοχές.

Λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων απ’ τις επιχειρήσεις, για τις 250 τελευταίες θέσεις του προγράμματος της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 2.000 νέων ανέργων.

Πρόκειται για δράση της ΔΥΠΑ, συνολικού ύψους 107 εκατ. ευρώ.

Αφορά την στήριξη της απασχόλησης στην Πελοπόννησο και ειδικά στις περιοχές της μεταλιγνιτικής εποχής.

Έχουν ήδη καλυφθεί 1.750 θέσεις μέχρι τώρα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, καθώς και σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου και σε επιχειρήσεις τοπικής αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, σε περιοχές των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου (Δήμοι Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας, Καλαμάτας).

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι, ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) των παραπάνω περιοχών.

Η διάρκεια του προγράμματος, είναι 7 μήνες και στους συμμετέχοντες, θα καταβάλλεται από τη ΔΥΠΑ, μηνιαία αποζημίωση, ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, υποβάλλουν στο Ολοκληρωμένο Πληροφορικό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ (e-services), μία μόνο ηλεκτρονική αίτηση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.dypa.gov.gr

Κατόπιν, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ, υποδεικνύουν στην επιχείρηση, υποψηφίους, σύμφωνα με την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 14.000.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο / Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014 -2020».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-anoikhta

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος