Πελοπόννησος: Επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για τα νέα μέτρα από την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

Επιφυλάξεις και αντιρρήσεις διατυπώνει όσον αφορά τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους η διοίκηση της Ομοσπονδίας του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας στην Πελοπόννησο, στη νοτιοδυτική Ελλάδα και στα νησιά.

Η Ομοσπονδία μιλά για περιορισμό της δυνατότητας πρόσβασης των πολιτών στο λιανεμπόριο και για μη ύπαρξη αντισταθμιστικών μέτρων. Τονίζει ότι θα βρεθεί ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος ξανά ένα βήμα πίσω από την επιστροφή στην κανονικότητα, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα οικονομικά των επαγγελματιών.

Η Ομοσπονδία στέκεται και στο θέμα των σούπερ μάρκετ και λέει τα εξής:

“Είναι κατανοητό ότι η μονομερής ισχύς του μέτρου δημιουργεί ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού και αποτελεί ακόμα μια φορά καίριο χτύπημα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στις παραπάνω υπεραγορές τροφίμων να αυξάνουν ακόμη περισσότερο τον τζίρο τους εις βάρος των μελών μας. Εύλογα ερωτήματα γεννιούνται από όλους μας: στα supermarket και τις εκκλησίες ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται; Γιατί δεν πάρθηκαν μέτρα και γι’ αυτούς τους χώρους; Ο κορονοϊός έχει επιλεκτική αντίδραση μόνο στα καταστήματα λιανεμπορίου και εστίασης;”.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας ζητά να εφαρμοστεί μία επικαιροποιημένη υγειονομική στρατηγική, με προτεραιότητα το πειστικό restart, όπως αναφέρει, των εμβολιασμών.

Η ανακοίνωση, καταλήγει ως εξής:

“Δεν πρέπει και δεν μπορούμε να πληρώσουμε για ακόμα μια φορά τη λάθος τακτική της κυβέρνησης. Θα πρέπει η κυβέρνηση μαζί με τους ειδικούς συμβούλους να αλλάξει ρότα, καθώς με τα μέτρα που λαμβάνουν, αντί να αναχαιτίζουν δραστικά την πανδημία, το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν προβλήματα σε συγκεκριμένους κλάδους και να φέρνουν την κοινωνία στα όριά της”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος