Πελοπόννησος: Διαβούλευση για την ενίσχυση του τουρισμού μέσα από το νέο ΕΣΠΑ

Την ανάγκη για το σχεδιασμό ρεαλιστικής στρατηγικής που θα φέρει το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ύψιστο σημείο, επισημάνθηκε στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης για το νέο ΕΣΠΑ, που διενήργησε η Περιφέρεια με φορείς του τουρισμού.

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Άννα Καλογεροπούλου, υπογράμμισε την ανάγκη για ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό, με στόχο την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών, την αξιοποίηση και διαχείριση των συντελεστών που συνάδουν με τον εθνικό σχεδιασμό για τον τουρισμό, και για την ανάγκη κατάρτισης και χρηματοδότησης των θεματικών μορφών του, όπως ο ψηφιακός και ο γαστρονομικός τουρισμός.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού, Ν. Αρβανίτη, σημείωσε πως η περιφερειακή τουριστική οικονομική δραστηριότητα πρέπει να ενισχυθεί, σεβόμενη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου, για την αντιμετώπιση των απειλών που εμφανίστηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πρόσθεσε ακόμη ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατάρτισης, που θα προσφέρουν νέες δεξιότητες στο εργατικό δυναμικό του τουριστικού τομέα.

Αναδείχθηκε εξ άλλου η ανάγκη για υποδομές υποστήριξης του τουρισμού και δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην ορθολογική και στοχευμένη σχεδίαση των ΟΧΕ.

Επιπλέον, προτάθηκε η σχεδίαση και ανάπτυξη Περιφερειακών Παρατηρητηρίων Βιώσιμου Τουρισμού, η σύνδεση του τουρισμού με τις παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής, αλλά και το πέρασμα στην ψηφιακή εποχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος