Πελοπόννησος: Δέκα επιπλέον κρούσματα το τριήμερο

Δέκα επιπλέον κρούσματα του νέου κορονοϊού αναφέρονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το τριήμερο 14 με 16 Αυγούστου, ανεβάζοντας σε 264 τον αριθμό των προσβληθέντων.

Από τα νέα αυτά περιστατικά, επτά καταγράφηκαν στην Αργολίδα, με τα τέσσερα από αυτά να είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένων προηγηθέντων κρουσμάτων, δύο στη Μεσσηνία, ενώ ένα αναφέρεται στην Αρκαδία -με το τελευταίο να μην έχει ακόμα ελεγχθεί στο Νοσοκομείο Τρίπολης, και ως εκ τούτου, μέχρι στιγμής δεν περιλαμβάνεται στο σύνολο.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας σημειώνονται τα εξής:

«Ανακοινώνονται δέκα νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το τριήμερο από 14/18 έως και 16/8.

Επτά περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Αργολίδας εκ των οποίων τέσσερα είναι στενές επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, δύο περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Μεσσηνίας και ένα περιστατικό αναφέρεται στην Π.Ε. Αρκαδίας καθώς δεν έχει ελεγχθεί στο Γ.Ν. Τρίπολης και δεν συμπεριλαμβάνεται προς ώρας στο σύνολο.

Για τα ανωτέρω κρούσματα έχει πραγματοποιηθεί και είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη ΓΓΠΠ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, το ΕΚΑΒ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε διακόσιους εξήντα τέσσερις (264) (…).

πηγή: www.ppel.gov.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος