Πελοποννησιακές αθλητικές ειδήσεις

O Δήμος Μεγαλόπολης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, διάφορα τοπικά σωματεία και ο ΣΕΓΑΣ, οργανώνουν στις 10 το πρωί της Κυριακής, 7 Μαίου 2017, τον λαικό αγώνα δρόμου της Μεγαλόπολης. Θα διεξαχθεί αγώνας 5 χλμ. και αγώνας 2,5 χλμ. Σημείο αναφοράς της αναμέτρησης, το Αρχαίο Θέατρο της Μεγαλόπολης. Στόχος των διοργανωτών, η ανάδειξη της αναγκαιότητας για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης.

* Την Κυριακή, απ΄τις 3 το μεσημέρι, θα διεξαχθεί στην Τρίπολη και στο Αθλητικό Κέντρο, το γνωστό Φεστιβάλ Ρίψεων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Νομικού Προσώπου του Δήμου της Τρίπολης. Τον αγώνα στηρίζει και ο κεντρικός ΣΕΓΑΣ. Η διοργάνωση φέρει το όνομα του Αρκάδα, άλλοτε ομοσπονδιακού τεχνικού των ρίψεων, Μανώλη Μανωλόπουλου. Θα λάβουν μέρος αρκετά ταλέντα και γνωστά ονόματα των ρίψεων-μέλη των εθνικών ομάδων.

* Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας και σύλλογοι, οργανώνουν τους 29ους αγώνες ανωμάλου δρόμου, με την επωνυμία “Κυριακίδεια 2017”, την Κυριακή, 7 Μαίου 2017, στον Πύργο Κορινθίας. Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, καθώς και άλλων φορέων. Θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί και γίνονται προς τιμήν του αξέχαστου Στέλιου Κυριακίδη.

* Ο 12ος Αργειακός-Μυκηναικός Δρόμος, θα γίνει την Κυριακή, 7 Μαίου 2017, με εκκίνηση τις Μυκήνες Αργολίδας. Πρόκειται για ημιμαραθώνιο. Συγχρόνως, θα γίνουν και αγώνες 5 και 1 χλμ. Οι τελετές λήξης θα πραγματοποιηθούν, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία Άργους. Την ευθύνη των αγώνων έχει αναλάβει ο Δήμος Άργους-Μυκηνών. Συγχρόνως, θα γίνουν και άλλες παράλληλες δράσεις.

* Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μονεμβάσιας, οργανώνει τον Βατικιώτικο Αγώνα Ζωής. Ο αγώνας θα γίνει, το Σάββατο, 6 Μαίου 2017, στις 5.30 το απόγευμα. Πρόκειται για αγώνα 16 χλμ. Θα γίνουν και αγώνας 3 χλμ. αλλά και βάδισμα 13 χλμ. Όλα τα πιο πάνω, θα διεξαχθούν στην πανέμορφη Νεάπολη Λακωνίας.

* Το Σάββατο, 6 Μαίου 2017, θα πραγματοποιηθεί η φιέστα ανόδου της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας “Καρυάτιδες” Λακωνίας, που ανέβηκε στην Β Εθνική Κατηγορία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης, στις 5 το απόγευμα. Θα γίνει και φιλικό παιχνίδι με τον ΑΟ Λέοντες Αθηνών.

* Σάββατο και Κυριακή, 6 και 7 Μαίου 2017, στο Λουτράκι Κορινθίας, θα γίνουν αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού και ο 3ος αγώνας για το ελληνικό πρωτάθλημα της ΟΜΑΕ.

* Ο μεγάλος τελικός μπάσκετ ανδρών της Α ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, θα γίνει το Σάββατο, 6 Μαίου 2017, στο κλειστό της Τέντας, στην Καλαμάτα. Η Καλαμάτα 80 θα αντιμετωπίσει τον Σπαρτιατικό. Το σπουδαίο αυτό παιχνίδι θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα. Όποια ομάδα κερδίσει, θα ανέβει στην Γ Εθνική Κατηγορία του μπάσκετ ανδρών. Οι δύο ομάδες είναι 2-2 στις νίκες.

* Στον Δήμο Ευρώτα Λακωνίας, φιλοξενείται για προετοιμασία η εθνική ομάδα βόλει γυναικών. Για τα επόμενα τρία (3) χρόνια, όλες οι εθνικές ομάδες βόλει των κοριτσιών, θα φιλοξενούνται για προετοιμασία και φιλικά παιχνίδια σ’ όλες τις περιοχές του Δήμου Ευρώτα. Ο Δήμος Ευρώτα, ήρθε ήδη σε συμφωνία με την Ομοσπονδία και για το λόγο αυτό, θα οργανωθεί όλη αυτή η συνεργασία. Θυμίζουμε ότι, ο Δήμος Ευρώτα, για το 2017, έχει ανακηρυχθεί ως “ευρωπαική πρωτεύουσα αθλητικών δράσεων”.

* Την 2η θέση πήρε πρόσφατα στην τελική, σχολική φάση, το 1ο ΓΕΛ Σπάρτης, στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Την 2η θέση πήρε στο χάντμπολ αγοριών και το 2ο ΓΕΛ Άργους, στην τελική φάση που έγινε στην Βέροια.

* Το 8ο Ιστορικό Ράλυ “Μοριάς”, πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο αυτό. Αρχίζει το Σάββατο, 6 Μαίου 2017, απ’ το Ναύπλιο.

* Για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β Εθνικής Κατηγορίας, η Σπάρτη, φιλοξενεί την Κυριακή στην έδρα της, τον Αγροτικό Αστέρα.

* Για το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής Κατηγορίας και για τον 3ο όμιλο, τα παιχνίδια έχουν ως εξής: Αμαλιάδα-Πύλος, Αιολικός-Αχαική (Σάββατο), Παναργειακός-Ζευγολατιό, Λουτράκι-Θήβα, Ερμιονίδα-Δόξα Μεγαλόπολης, Παναχαική-Φωστήρας, Χαλκίδα-Βάρδα. Ο Παναρκαδικός έχει ρεπό.

* Για την Α2 ανδρών του μπάσκετ, ο Αρκαδικός, θα παίξει το Σάββατο, 6 Μαίου, στις 5 το απόγευμα, στο Μετς, κόντρα στο υποβιβασμένο Παγκράτι.

Πελοποννησιακές αθλητικές ειδήσεις

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος