Παρουσιάστηκε το σχέδιο για τον τουρισμό του δήμου Σπάρτης

Παρουσιάστηκε στη Σπάρτη το στρατηγικό σχέδιο μάρκετινγκ για τον τουρισμό της περιοχής. Όπως τονίστηκε, η σύνταξη του σχεδίου μάρκετινγκ ήταν απαραίτητη ώστε να επέλθει βέλτιστη προβολή και τουριστική ανάπτυξη.

Συζητήθηκε η δημιουργία νέας τουριστικής ιστοσελίδας στο δήμο Σπάρτης, ενώ επισημάνθηκε η αναγκαιότητα για συνεργασίες.

Ο Σωτήρης Βαρέλας, επίκουρος καθηγητής του τμήματος των τουριστικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, παρουσίασε το σχέδιο.

Ανέλυσε τα στάδια και τη μεθοδολογία της έρευνας, παρουσίασε τα δεδομένα, αναφορικά με τις υποδομές, τις αφίξεις, τις διανυκτερεύσεις και τις τουριστικές ροές στο δήμο Σπάρτης και κατέληξε, σε βασικά συμπεράσματα, αναφορικά με τα χαρακτηριστικά, τα μειονεκτήματα, αλλά και τα πλεονεκτήματα της Σπάρτης, ως τουριστικού προορισμού.

Επίσης, παρουσίασε το χαρτοφυλάκιο προϊόντων, τα τμήματα της αγοράς στα οποία πρέπει και μπορεί να απευθυνθεί η Σπάρτη ως προορισμός, αλλά και τα στάδια αποτύπωσης ενός ολοκληρωμένου Marketing Plan για την περιοχή, με έμφαση στο digital marketing.

Ο κ. Βαρελάς έκλεισε την ομιλία του με την παρουσίαση της νέας οπτικής ταυτότητας του τουριστικού λογότυπου του Δήμου, τα οποία βασίστηκαν στα ευρήματα της έρευνας.

Ακολούθησε η προβολή των εφαρμογών της νέας οπτικής ταυτότητας, σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, social media, υπαίθριες διαφημίσεις κ.α.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του νέου τουριστικού portal του Δήμου www.realsparta.gr από τον Κωνσταντίνο Νάσια, Managing Director EXEO Software House.

Παρουσιάστηκε επίσης, η δομή, τα μενού και το περιεχόμενο του portal, το οποίο είναι σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά), καθώς και διάφορα στατιστικά στοιχεία, από την μέχρι σήμερα λειτουργία του, που αφορούν σε αριθμό χρηστών, δημογραφικά στοιχεία, χώρες προέλευσης, διάρκεια σύνδεσης κ.λ.π.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος