Παρουσιάστηκε διαδικτυακά από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο της Τρίπολης, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του δήμου Τρίπολης, με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων, απ’ την έναρξη της Επανάστασης του 1821.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκδόσεις και έργα υποδομών, όπως το ψηφιακό μουσείο Αγώνα, τη δημοτική πινακοθήκη, τον χώρο μνήμης και μελέτης Γρ. Λαμπράκη, την ψηφιακή αναπαράσταση της Άλωσης της Τριπολιτσάς, τον ψηφιακό πολυχώρο “Μοριάς, τόπος ηρώων”, την ανάπλαση του ιστορικού κοιμητηρίου της Μεταμόρφωσης και τη διαμόρφωση της ομώνυμης πλατείας, την υπαίθρια τοιχογραφία στα Κλωνατζίδικα, την αποκατάσταση της οικίας του Θ. Κολοκοτρώνη στο Λιμποβίσι, την ανάδειξη – φωτισμό του καθίσματος του Θ. Κολοκοτρώνη, στον Άγιο Θεόδωρα, την αναβάθμιση του ιστορικού – λαογραφικού μουσείου, στο Βαλτέτσι, την ανάδειξη των ταμπουριών του Κολοκοτρώνη, επίσης στο Βαλτέτσι, τη δημιουργία του αναρριχητικού πάρκου στη Νεστάνη.
Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει. επίσης, συνέδρια, διαλέξεις, εκθέσεις και αρκετές ακόμα δράσεις.
Η πολιτιστική αυτή παρέμβαση, φιλοδοξεί να αφήσει ισχυρό αποτύπωμα, αφού ο δήμος της Τρίπολης, είναι ένας ιστορικός δήμος με έντονη την παρουσία του στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Ο Τριπολιτσιώτης, Βαγγέλης Κασσαβέτης, παρουσίασε και ανέλυσε το επετειακό σήμα της πόλης, δημιουργία και χορηγία του ίδιου.
Η αντιδήμαρχος, επί των πολιτιστικών, Ελένη Καρούντζου, γνωστοποίησε όλες τις δράσεις και τους χορηγούς.
Ο δήμαρχος, Κώστας Τζιούμης, ανέλυσε το σκεπτικό των εκδηλώσεων, τους στόχους και τις φιλοδοξίες του εορτασμού και ευχήθηκε να αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, ώστε όλος ο κόσμος να μπορέσει άνετα να παρακολουθήσει όλο αυτό μεγάλο γεγονός. Ευχαρίστησε τους χορηγούς, τους οποίους και θα τιμήσει, όπως πρέπει.
Στην αρχή και στο τέλος της εκδήλωσης, προβλήθηκε πεντάλεπτο φιλμ – ντοκιμαντέρ, χαρακτηριστικό για την Τρίπολη – λίκνο νίκης και ελευθερίας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος