Παρεμβάσεις στο πάρκο των Φιλόδενδρων Τρίπολης

Κοπή ακατάλληλων και συνάμα επικίνδυνων δένδρων, όπως λένε οι υπεύθυνοι του πάρκου, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες στο ιδιόκτητο πάρκο των Φιλόδενδρων, στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου Φιλόδενδρων, ο οποίος σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές προέβη στις σχετικές παρεμβάσεις.

“Πολλά δένδρα είναι ηλικιωμένα, είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των περαστικών και των αυτοκινήτων και έχουν ήδη εκπληρώσει την αποστολή τους. Υπάρχει μελέτη που εφαρμόζεται. Κατόπιν άδειας απ’ τις αρμόδιες αρχές, ξεκινήσαμε αυτή την κοπή, ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις, αλλά και να αλλάξουμε ριζικά την εσωτερική και την εξωτερική όψη του μοναδικού αυτού πάρκου. Προέχει η ασφάλεια των πολιτών και μετά όλα τα άλλα”, δήλωσε στην ΕΡΤ Τρίπολης ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Κώστας Ταλούμης.

Ο κ. Ταλούμης, γνωστοποίησε ότι η διοίκηση στοχεύει να προβεί σε παρεμβάσεις στην μάνδρα, στην περίφραξη, στο συντριβάνι, αλλά και σε άλλους χώρους του πάρκου, ώστε αυτό να αλλάξει μορφή.

“Θέλουμε να κάνουμε πράγματα στο πάρκο όμως τα οικονομικά μας είναι πολύ περιορισμένα. Εκείνο που ζητάμε είναι ο κόσμος να σεβαστεί το χώρο, να μην προκαλεί φθορές και να διατηρεί ένα αξιόλογο επίπεδο καθαριότητας”, τόνισε ο κ. Ταλούμης.

Παρεμβάσεις στο πάρκο των Φιλόδενδρων Τρίπολης
Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος