Πάνω από 24 κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων Κορινθίας

Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, δύο ημεδαποί ηλικίας 33 και 70 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων, προέκυψε ότι οι πιο πάνω, δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια, συγκομιδή, επεξεργασία και διακίνηση κάνναβης.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικία τους, σε αύλειο χώρο αυτής. καθώς και σε όχημα, όπου βρέθηκαν, συνολικά και κατασχέθηκαν: Ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 24.149 γραμμαρίων, 5 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,45 μέτρων, περίπου, 4 εκριζωμένα δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο της αποξήρανσης, ύψους έως 1,30 μέτρων, περίπου, σπόροι κάνναβης, συνολικού βάρους 10.410 γραμμαρίων, 3 ζυγαριές ακρίβειας, 1 τρίφτης κάνναβης, 1 κυνηγητικό όπλο, 1 πιστόλι κρότου μετά γεμιστήρας, 140 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 60 φυσίγγια κρότου, 2 ανιχνευτές μετάλλων, 21 πήλινα και χάλκινα αγγεία, καθώς και θραύσματα αυτών.

Πάνω από 24 κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων Κορινθίας

Τα παραπάνω αγγεία, σύμφωνα με αρχαιολόγο, χρονολογούνται κατά την κλασσική, ελληνιστική και πρώιμη βυζαντινή περίοδο και εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα παραδοθούν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Κορινθίας. Τέλος, κατασχέθηκε ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Πάνω από 24 κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων Κορινθίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος