Παναγιώτης Δημόπουλος από Τρίπολη: Θα καταθέσουμε δικό μας σχέδιο για την μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη

Το διακύβευμα σ’ αυτές τις εκλογές είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για μία άλλη Ευρώπη. Χρειαζόμαστε μία εθνική αναφορά που θα αφήνει το αποτύπωμά της στις Ευρωπαϊκές πολιτικές. Ο τόπος, χρειάζεται μία νέα πορεία. Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, έχουμε σχέδιο, έχουμε λύση. Οι ευρωεκλογές αποτελούν το χρονικό ορόσημο. Θα δείξουν πολλά. Ελπίζω ότι θα αλλάξουν πολλά. Το τοπίο μετά τις εκλογές θα είναι άλλο στην Ελλάδα“.

Αυτό, δήλωσε από την Τρίπολη, ο καθηγητής Βοτανικής και Οικολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Δ. Δημόπουλος.

Ο Πελοποννήσιος καθηγητής, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αρκαδία, είχε επαφή με τους δημάρχους Τρίπολης και Μεγαλόπολης, ενώ επισκέφτηκε και χώρους της ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

Σε συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της Νομαρχιακής Αρκαδίας, του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Εάν το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι δεύτερο κόμμα στις εκλογές της 9ης Ιουνίου και με αυξημένο ποσοστό, τότε θα έχει την εντολή να μιλήσει με εκείνες τις προοδευτικές, αριστερές δυνάμεις, που μπορούν να έχουν κοινές θέσεις σε κάποια πράγματα με αυτό“.

Συνέχισε, λέγοντας τα πιο κάτω: “Θέλουμε να μας εμπιστευτεί ο κόσμος για να εφαρμόσουμε πρακτικές πολιτικές για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, για τον πρωτογενή τομέα, την κοινωνία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Θέλουμε να εφαρμόσουμε πολιτικές για τη μείωση της διαφθοράς και της ευνοιοκρατίας. Πρέπει να ενισχυθεί η διαφάνεια, ο έλεγχος, η συμμετοχή“.

Αναφερόμενος στα προβλήματα της μεταλιγνιτικής Μεγαλόπολης, ο Παναγιώτης Δημόπουλος, τόνισε τα εξής: ” Είναι δύσκολα τα πράγματα. Το Σχέδιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης δεν λειτουργεί γρήγορα και αποτελεσματικά. Χρειάζεται και προσαρμογές. Το ΣΔΑΜ έχει προβλήματα. Πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να μείνουν οι πολίτες στον τόπο τους. Πρέπει, δηλαδή, το ΣΔΑΜ, να έχει πρόνοιες για το μέλλον. Εμείς λέμε ότι, μετά τις ευρωεκλογές, θα καταθέσουμε ένα δικό μας ολοκληρωμένο σχέδιο για τη Μεγαλόπολη και τις λοιπές περιοχές που πλήττονται από το τέλος της λιγνιτικής χρήσης“.

Ο Παναγιώτης Δημόπουλος, έχει διατελέσει αντιπρύτανης έρευνας και ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ έχει υπηρετήσει σε αρκετές θέσεις ευθύνης σε εθνικό και ευρωπαικό επίπεδο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται (από τον πατέρα του) απ’ το χωριό Σέρβου της Γορτυνίας και από τα Πετράλωνα – Ζαχάρως – Φιγαλείας (από τη μητέρα του).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος