Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου από το Μουσείο Δάρα

Με μια δράση, εορτάστηκε φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, στο Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα, σε συνεργασία με το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα.

Το Σάββατο 22 Απριλίου 2017, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας με τίτλο «Βιβλία καμωμένα από παιδιά» στους χώρους του Μουσείου Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα.

Με την καθοδήγηση της παιδαγωγού/εμψυχώτριας κ. Ελένης Κουσκουρέλου και της ομάδας της, τα παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά κατασκευάζοντας πρωτότυπα βιβλία από τρία φυσικά υλικά, όπως το δέρμα, το ξύλο και το χαρτί.

Η δράση πλαισιώθηκε από υποστηρικτικό διδακτικό υλικό, σχετικά με την εξέλιξη της γραφής και την ανάγκη του ανθρώπου να εκφραστεί και να επικοινωνήσει μέσα από το γραπτό λόγο και εν τέλει μέσα από την πληθώρα των νοημάτων που απορρέουν από τα βιβλία.

από δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: Μουσείο Δάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος