Π. Νίκας: “Καμιά ομάδα ανθρώπων δεν μπορεί δια τις βίας να παρακωλύσει το έργο”

Σύσκεψη για το θέμα της κατασκευής της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Σκάλας δήμου Ευρώτα, έγινε στη Σπάρτη, μετά και τις καθυστερήσεις που έχουν προκύψει απ’ τις αντιδράσεις ατόμων γύρω απ’ την χωροθέτηση της συγκεκριμένης δομής.

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπήρξε ομόθυμη θέση απ’ τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, ότι πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το έργο της δομής, στην περιοχή της Σκάλας.

Παρόντας στη σύσκεψη ήταν και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Αναφερόμενος στο θέμα της καθυστέρησης των έργων και στις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, ο Παναγιώτης Νίκας, είπε τα εξής:

“Στο σύνολό τους, οι εκπρόσωποι της λακωνικής κοινωνίας, αυτοί που κατά τεκμήριο την εκφράζουν, πήραν θέση υπέρ της ολοκλήρωσης των εργασιών στη Σκάλα. Επομένως δεν είναι επιτρεπτό, από καμία ομάδα, να υποκαθιστά τους φυσικούς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και δια της βίας να επιχειρεί να παρακωλύσει το έργο”.

Π. Νίκας: “Καμιά ομάδα ανθρώπων δεν μπορεί δια τις βίας να παρακωλύσει το έργο”
www.ppel.gov.gr

Και σημείωσε:

“Από αύριο θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ο νόμος από τις Αρχές που έχουν υποχρέωση να τον εφαρμόσουν. Τον λόγο πλέον τον έχει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη, για να στραφεί κατά παντός υπευθύνου που παρακωλύει το έργο”.

Σημειώνεται, ότι ο περιφερειάρχης, κατά την προσέλευσή του, στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στη Σπάρτη, είχε συνομιλία με εκπροσώπους από τους διαμαρτυρόμενους, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του κτιρίου για να εκφράσουν τις αντιθέσεις τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος