Π. Νίκας για μεταλιγνιτική εποχή: “Στο δήμο Μεγαλόπολης να κατευθυνθούν τα πιο ισχυρά κίνητρα”

Με αφορμή την τελευταία τηλε-συνεδρίαση, της ειδικής επιτροπής για τη δίκαιη, αναπτυξιακή μετάβαση, στην μεταλιγνιτική εποχή, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ξεκαθάρισε τη θέση της περιφερειακής αρχής, γύρω απ’ το πού θα πρέπει να κατευθυνθούν οι πρόνοιες της πολιτείας και της Ευρώπης.

Ο Παναγιώτης Νίκας, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής για το θέμα αυτό:

“Η πληττόμενη περιοχή είναι ο Δήμος Μεγαλόπολης και προς τα εκεί πρέπει να κατευθύνονται τα πιο ισχυρά κίνητρα. Η Μεγαλόπολη δεν πρέπει να αδικηθεί. Αν τα ίδια κίνητρα υπάρξουν και για άλλες περιοχές, υπονομεύεται το ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Μεγαλόπολη, κάτι που θα είναι καταστροφικό για την περιοχή. Επιπλέον, δημιουργείται αναίτια αναταραχή, ιδίως τώρα που έχει γίνει αποδεκτή η διαδικασία της δίκαιης μετάβασης, η οποία όμως πρέπει να είναι όντως δίκαιη, δηλαδή να αποβλέπει στην στήριξη της Μεγαλόπολης”.

Το θέμα της παροχής κινήτρων και μέριμνας, απασχολεί και άλλους γειτονικούς δήμους της Μεγαλόπολης, οι οποίοι κινούνται και αυτοί προς την κατεύθυνση της διεκδίκησης, με αφορμή της συνέπειες απ’ το τέλος της λιγνιτικής δραστηριότητας στο συγκεκριμένο λεκανοπέδιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος