Π. Νίκας για ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας: “Πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ οι οφειλές” – Θα κληθούν ορκωτοί λογιστές

Τα θέματα των αναδασμών στην Αργολίδα, καθώς και του ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας, αποτέλεσαν αντικείμενο ευρείας σύσκεψης, που είχε στο Ναύπλιο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

“Το θέμα των αναδασμών παραμένει στάσιμο, περί την εικοσαετία, και στο πλαίσιο της σύσκεψης, δόθηκαν εντολές για την διαδικασία προμελετών και μελετών”, σημείωσε ο Περιφερειάρχης, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα του ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας, επισήμανε: “Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, οι οφειλές του Οργανισμού εκτιμώνται πάνω από 2,5 εκ. ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι προς την ΔΕΗ, ενώ ο οργανισμός, επί της ουσίας, τελεί εν πλήρη απραξία από το 2012, με συνέπεια να μην υπάρχει εποπτεία στους ΤΟΕΒ”.

“Η όλη κατάσταση δημιουργεί σημαντικά ζητήματα ως προς την διαχείριση των αρδευτικών δικτύων στο αργολικό πεδίο”, παρατήρησε ο Παναγιώτης Νίκας.

Δόθηκαν οδηγίες να συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο του ΤΟΕΒ και να κληθούν ορκωτοί λογιστές, προκειμένου να γίνει πλήρης καταγραφή της οικονομικής κατάστασης του Οργανισμού.

“Μετά την έκδοση του πορίσματος από τους ορκωτούς λογιστές, θα προχωρήσει η αναπροσαρμογή του Δ.Σ. και θα αναληφθεί προσπάθεια για την σταδιακή τακτοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων του Οργανισμού”, τόνισε ο Παναγιώτης Νίκας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος