Π. Μπένος : Η Παναρκαδική Ομοσπονδία επενδύει στην εξωστρέφεια και στην διεκδίκηση

Γνωστοποιήθηκαν οι προγραμματικές δράσεις της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας της χώρας, μετά και την τελευταία της γενική συνέλευση, στην Αθήνα.

Η ΠΟΕ, θα συμμετέχει στο παγκόσμιο παναρκαδικό συνέδριο και θα προχωρήσει σε σχηματισμό συμβουλίου νεολαίας.

Ακόμα, θα προωθήσει δράσεις που έχουν να κάνουν με την προληπτική ιατρική, την βιώσιμη ανάπτυξη της Αρκαδίας, την απολιγνιτοποίηση της Μεγαλόπολης, την ανάδειξη των Αρκαδικών αρχαιοτήτων, καθώς και των παραδοσιακών οικισμών και της τοπικής αρχιτεκτονικής, με δράσεις σχετικές με το περιβάλλον και το κλίμα της Αρκαδίας.

Μιλώντας ζωντανά, στο στούντιο της ΕΡΤ Τρίπολης (εκπομπή ” Ανοιχτή Γραμμή”), ο πρόεδρος του δ.σ. της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Μπένος, είπε, μεταξύ άλλων τα εξής: ” Θέλουμε να έχουμε εξωστρέφεια, θέλουμε να διεκδικούμε, θέλουμε και το πετυχαίνουμε να είμαστε μία ακομμάτιστη Ομοσπονδία. Θέλουμε να κάνουμε νέες εγγραφές σωματείων, θέλουμε νέο κόσμο στην Ομοσπονδία, θέλουμε νέα παιδιά σ’ αυτήν. Συμμετέχουμε παντού. Θέλουμε να προωθήσουμε δράσεις για τον τουρισμό, τις επιστήμες, για τις δεξιότητες, για τα επαγγέλματα, για τις τέχνες, για τον πολιτισμό, για τον αθλητισμό, για την παιδεία. Θα οργανώσουμε μορφωτικές και ψυχαγωγικές επισκέψεις, ώστε να αναδειχθούν μοναδικές περιοχές της Αρκαδίας. Θα συνεργαστούμε με ετερογενείς φορείς, με στόχο την ανάπτυξη της πολυπολιτισμικότητας. Θέλουμε να δούμε και να πιέσουμε για τα θέματα της υγείας και ειδικά αυτά του Παναρκαδικού νοσοκομείου της Τρίπολης“.

Στην πρόσφατη γενική συνέλευση της ΠΟΕ, στην Αθήνα, εγκρίθηκε ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός, ενώ η διοίκηση, πήρε την έγκριση για να συνεχίσει το πρόγραμμά της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος