Π. Κουρουμπλής: “Η Ελλάδα είναι ειρηνική χώρα”

Για θέματα επικαιρότητας μίλησε στην ΕΡΤ Τρίπολης και τη δημοσιογράφο Δέσποινα Αρσένη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Για τα αποτελέσματα του πρόσφατου EUROGROUP της 22ας Μαίου, ο υπουργός τόνισε ότι “οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στις 15 Ιουνίου” και διευκρίνισε πως “με αυτή την προσπάθεια θα βγάλουμε τη χώρα από την τραγική μοίρα που την οδήγησαν οι εγκληματικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων”.

“Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που κουβαλά την ευθύνη, την ευθύνη έχουν οι πολιτικές εκείνες που σήμερα πάλι με την ίδια υποκρισία θεωρούν ότι ο Ελληνικός λαός έχει μνήμη χρυσόψαρου, θέλουν να επανέλθουν στην εξουσία για να τον ξανασώσουν.
Εμείς ψηφίσαμε, πήραμε την ευθύνη, κάτω από δύσκολες συνθήκες, δώσαμε μάχη για συντάξεις και αφορολόγητο και δυστυχώς οι παρακμιακές πολιτικές δυνάμεις του τόπου δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν την κυβέρνηση ακόμα και όταν βγήκε θεσμικός παράγοντας της χώρας και είπε ότι ακόμα οι συντάξεις είναι γαλαντόμες.
Σήμερα, περιμένουμε να τηρήσουν και οι δανειστές τα συμφωνηθέντα.
Τα συμφωνηθέντα είναι η ρύθμιση του χρέους που συνδέεται με την υλοποίηση μέτρων, δεν θα υλοποιηθεί κανένα μέτρο το 2019 αν δεν υπάρξει ρύθμιση χρέους, ποσοτική χαλάρωση, ο περιορισμός της επιτροπείας και η ένταξη της Ελλάδας στις αγορές. Είναι ένα αφήγημα που εμείς το στηρίζουμε για να βγάλουμε τη χώρα και το λαό από την τραγική περιπέτεια.
Αν τα καταφέρουμε ο Ελληνικός λαός θα το αξιολογήσει στο τέλος της τετραετίας αν δεν τα καταφέρουμε θα μας στείλει στα αζήτητα όπως έστειλε δικαίως όλους τους καλούς ανθρώπους”.

Για τον τουρισμό ανέφερε ότι “δεν υπάρχουν προβλήματα η Ελλάδα βουλιάζει από τουρισμό επειδή έχει πολιτική σταθερότητα. Η ασφάλεια που παρέχει η Ελλάδα είναι συγκριτικό πλεονέκτημα και αναγνωρίζεται από παντού.
Η Ελλάδα είναι μια ειρηνική χώρα, διεκδικεί ειρηνική συνύπαρξη στην ευρύτερη περιοχή θέλει συνεργασία με τους γείτονες λαούς, πρέπει να χαμογελάσουμε εμείς στους γείτονες και αυτοί σε εμάς. Σε τέτοιο κλίμα δουλεύουμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος