Ως ανεξάρτητη θα πορευτεί πλέον η Μαργαρίτα Σπυριδάκου – Η απάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Την απόφασή της να πορευθεί ανεξάρτητα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου μέχρι τη λήξη της θητείας της, γνωστοποίησε με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, η περιφερειακή σύμβουλος Λακωνίας, Μαργαρίτα Σπυριδάκου.

Η ανεξαρτητοποιημένη σύμβουλος είχε προ μηνών υποβάλλει την παραίτησή της και από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου, για τις επετειακές εκδηλώσεις των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Στη δήλωση με την οποία γνωστοποίησε την ανεξαρτητοποίηση της, αναφέρει μεταξύ άλλων: “Δηλώνω απερίφραστα όμως, πως από εδώ και στο εξής θα ασκήσω το δικαίωμα μου να διαφυλάξω την αξιοπρέπειά μου και ταυτόχρονα να κάνω και ένα τελευταίο δώρο στην παράταξη στην οποία έφερα 4.000 και πλέον ψήφους και να τη διασώσω από την αυτογελοιοποίηση που υφίσταται υιοθετώντας μικροπρεπείς και αλαζονικές συμπεριφορές”

“Αποχωρώ – σημειώνει – από μία παράταξη που έχει μετεξελιχθεί σε άβατο αυταρχισμού και καισαρικής νοοτροπίας, ώστε να απαλλαγούμε από την ανυπόφορη ανάγκη συνύπαρξης σε μία παράταξη με την οποία έχω πάψει πλέον να συμπλέω σε βασικά ζητήματα συμπεριφοράς, δημοκρατίας και στρατηγικού σχεδιασμού με τον επικεφαλής της, με τον οποίο θα έλεγα ότι το χάσμα είναι αγεφύρωτο. Συνεχίζω πλέον με απόλυτη ελευθερία και καθαρή συνείδηση την διεκδίκηση των συμφερόντων του τόπου μου, του νομού Λακωνίας και της Περιφέρειας”.

Ξεκαθαρίζει, τέλος, ότι θα συνεχίσει να είναι μέλος στο δ.σ. της Ένωσης των Περιφερειών της χώρας, ενώ ζητά απ’ τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, να μεριμνήσει ώστε να έρθει το θέμα της αντικατάστασής της στη Γνωμοδοτική Επιτροπή, ώστε η τελευταία να συνεχίσει απρόσκοπτα να επιτελεί το έργο της.

“Ο καθένας είναι υπεύθυνος των αποφάσεών του και των επιλογών του”, δήλωσε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ερωτώμενος σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση της Μαργαρίτας Σπυριδάκου. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος