Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας του δήμου Κορινθίων

Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας του δήμου Κορινθίων.

Περιλαμβάνει 64 μέτρα, 10 προτεραιότητες και 3 άξονες δράσεις.

«Ο Δήμος Κορινθίων σκέφτεται παγκόσμια, δρα τοπικά και αγκαλιάζει τους βιώσιμους τρόπους μετακίνησης», είπε ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, σημειώνοντας την εξαιρετική σημασία του σχεδίου που διαμορφώνεται, αφού θα επιτρέψει στο δήμο, σε βάθος 15ετίας, να προσφέρει άνετη και ασφαλή κίνηση, να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον, να δημιουργήσει υποδομές, τοπόσημα, αλλά και να αυξήσει την επισκεψιμότητά του.

«Η σημερινή μας συζήτηση είναι επίκαιρη, διότι είναι σε εξέλιξη πολύ σημαντικά θέματα για το δήμο μας. Η παραχώρηση των μπαζωμάτων του Αγίου Νικολάου, είναι στην διαδικασία εγγραφής του Κτηματολογίου και ολοκληρώνεται, το Γ.Π.Σ μετά τις ενέργειες για την θεραπεία του, είναι σε τελικό στάδιο έγκρισης, σήμερα απομακρύνθηκαν από το Σταθμό του ΟΣΕ τα εγκαταλελειμμένα βαγόνια, δίνοντας μας, την δυνατότητα, να αναπλάθουμε συνολικά την είσοδο της πόλης, έργα και παρεμβάσεις, πλέον των 27 εκ ευρώ, έχουν κατατεθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αναμένουμε την έγκρισή τους. Το ΣΒΑΚ θα είναι ένα ακόμα εργαλείο στα χέρια μας, η ολοκληρωμένη και επιστημονική προσέγγιση που χρειαζόμαστε, ως δήμος, για την συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων κίνησης και τον μετασχηματισμό μας σε δήμο βιώσιμο κινητικά και περιβαλλοντικά», δήλωσε ο Βασίλης Νανόπουλος.

Στο τελικό σχέδιο δράσης, το οποίο θα τεθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο και κατόπιν για χρηματοδότηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης, προτείνονται 64 μέτρα, με συνολικό προϋπολογισμό €35.633.690.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος