Ολοκληρώνεται ο πολεοδομικός – χωροταξικός σχεδιασμός των δήμων της Κορινθίας

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω, ότι, ο νομός Κορινθίας, εισέρχεται πλέον σε μια νέα εποχή, καθώς αποκτά συνολικά για πρώτη φορά, για όλους τους Δήμους και τις Δημοτικές Ενότητες, σύγχρονο πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό. Δηλαδή μπαίνει τάξη στον χώρο, με κανόνες και ασφάλεια Δικαίου για τους πολίτες και την Πολιτεία”.

Αυτό, ανέφερε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς.

Ο συνολικός προυπολογισμός του προγράμματος των πολεοδομικών μεταρρυθμίσεων, του Υπουργείου, είναι στα 401, 05 εκατ. ευρώ και αυτός εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Η εκπόνηση των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων, αφορά τους δήμους Κορινθίων, Βέλου – Βόχας, Σικυωνίων και Νεμέας.

Τα συγκεκριμένα τοπικά πολεοδομικά σχέδια, έχουν προυπολογισμό στα 3,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, Νίκο Ταγαρά, έχουν ήδη προκηρυχθεί και τα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια των δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, απ’ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, έχει δρομολογηθεί η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Κορινθίων του Δήμου Κορινθίων, ενώ ταυτόχρονα, για όλες τις υπόλοιπες περιοχές, είναι σε εξέλιξη η έγκριση των Γενικών Πολεοδομικών τους Σχεδίων, όπως και των Σχεδίων Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:

(…) Μπαίνει τάξη στον χώρο με σαφείς κανόνες και ασφάλεια δικαίου.

Να σημειώσω ότι η σπουδαιότητα των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, όπως και των Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων, έγκειται στο ότι πρόκειται για τις πλέον σύγχρονες και πλήρεις μελέτες που καθορίζουν χρήσεις γης, όρους δόμησης, περιοχές προστασίας, περιοχές ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, οριοθετήσεις ρεμάτων, περιοχές ειδικών αστικών κινήτρων, δίκτυα μεταφορών και κατασκευών.

Ταυτόχρονα, προβλέπουν μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, για την υποστήριξη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και τη διαχείριση των συνεπειών φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.

Γίνεται αντιληπτό ότι αυτός ο σχεδιασμός αποτελεί το προαπαιτούμενο για ότι πρόκειται, πρέπει και μπορεί να κατασκευασθεί στον νομό μας, είτε αφορά σε επένδυση, είτε σε έργο υποδομής, είτε σε ιδιωτική ή δημόσια χρήση ακινήτου (…).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος