Οι ενέργειες του δήμου της Μονεμβασιάς για τους αιολικούς σταθμούς της περιοχής

Ο δήμος Μονεμβασίας, εξέφρασε αρνητική γνώμη επί της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε διάφορες περιοχές των ορίων του δήμου.

Με ανακοίνωσή του, ο δήμος, αναφέρει, ότι, εξέφρασε το δημοτικό συμβούλιο , αρνητική γνώμη, διότι δεν προβλέπει η μελέτη, ανταποδοτικά, αντισταθμιστικά οφέλη, καθώς και δράσεις για την μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων απ’ την υλοποίηση των έργων.

Ο δήμος Μονεμβασίας, όπως γνωστοποιεί ο ίδιος, έχει ήδη έλθει σε επαφή με δικηγορικό γραφείο και προετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση θεραπείας και αίτηση ακυρώσεως, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αφορμή την έγκριση της ΑΕΠΟ.

Ο δήμος Μονεμβασίας, υπενθυμίζει, ότι για τα θέματα αυτά, έχει ήδη ενημερώσει τους αρμοδίους στο Υπουργείο και έχει ήδη γνωστοποιήσει τις θέσεις του γύρω απ’ τα Αιολικά Πάρκα της περιοχής.

Γνωστοποιεί, δε, ότι σύντομα θα προβεί και σε νέα ενημέρωση, ώστε να γνωρίζουν και αυτοί, τις νομικές του προσφυγές, για την αποφυγή δημιουργίας της εν λόγω εγκατάστασης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος