Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων, έλαβε η Οικονομική Επιτροπή, της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, ενέκρινε:

Στην Αργολίδα:

Τη δημοπράτηση του έργου «καθαρισμός πρανών και ερεισμάτων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο Π.Ε. Αργολίδας», το πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης του έργου: «έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και καθαρισμοί χειμάρρων Αργολίδας, προϋπολογισμού 300.000,00 €.

Στην Κορινθία:

  • Την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης με τίτλο « βελτίωση του δρόμου Γκούρα – Σαραντάπηχο – Δερβένι, κατά τμήματα” συνολικού προϋπολογισμού19.000.000 € από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ‘ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ΄2014-2020
  • Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, για την υλοποίηση του έργου: « αναβάθμιση δάσους Πευκιά”, προϋπολ. 756.505,24 €
  • Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου, για την υλοποίηση του έργου: «ανέγερση ισόγειας οικοδομής, με υπόγειο, με χρήση χώρου συνάθροισης κοινού – εστιατόριο και εξοπλισμός”, προκειμένου να υποβληθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα.

Στη Λακωνία:

Την 3η τροποποίηση, προγραμματικής σύμβασης, Πολιτισμικής Ανάπτυξης, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, για τη «μελέτη Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης», προϋπολογισμού 2.750.000,00 €.

Στην Αρκαδία:

  • Το πρακτικό δημοπρασίας, ανάδειξης προσωρινού μειοδότη του έργου: « αποκατάσταση βατότητας του δρόμου από διασταύρωση Βλαχέρνας – Χωτούσα – Λίμνη”, προϋπολογισμού: 300.000,00 €,
  • Τα νέα τεύχη διακήρυξης του έργου « εργασίες συντήρησης και επέμβασης σε τμήματα δρόμων της Αρκαδίας” προϋπολογισμού 400.000 €.
  • Τη διενέργεια δημοπράτησης του έργου: «αποκατάσταση οδού στη Φαλαισία”, προυπολ. 564.000 €
  • Επίσης εγκρίθηκαν θέματα που αφορούν την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μεταξύ άλλων, εγκρίθηκαν:

  • Τα πρακτικά του διαγωνισμού για την «Προμήθεια πέντε Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων (τεσσάρων ηλεκτρικών αυτοκινήτων 5 θέσεων και ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου 7 θέσεων), για την ενίσχυση της ηλεκτροκινητικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
  • Η υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση από το «Πελοπόννησος» 2014- 2020, του έργου: “ ανέγερση μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στη Μεγαλόπολη”
  • Η οικονομική ενίσχυση των Παιδικών Χωριών ΣΟΣ Ελλάδας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος