Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Να συμπεριληφθούν οι μηλοπαραγωγοί Αρκαδίας στην ενίσχυση de minimis

Να συμπεριληφθούν οι μηλοπαραγωγοί Αρκαδίας, στην ενίσχυση de minimis, ζητά με ερώτησή του, προς τον αρμόδιο Υπουργό, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Όπως, γνωστοποιεί, ο ίδιος επισήμανε στον υπουργό, ότι οι παραγωγοί μήλου της Αρκαδίας, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την παραγωγή και ως εκ τούτου, θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην ενίσχυση, όπως έγινε με τους παραγωγούς μήλων, σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες.

Ήδη γνωστοποιήθηκε ενίσχυση de minimis, 300 ευρώ, ανά στρέμμα, για τους μηλοπαραγωγούς της Λάρισας (ανάλογη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για περιοχές της Καστοριάς, της Κοζάνης, της Πιερίας, της Φλώρινας και της Μαγνησίας).

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μεταξύ άλλων, αναφέρει στην ερώτησή του οτι ”(…) Το αυξημένο κόστος παραγωγής λόγω της εξωγενούς ενεργειακής κρίσης, τα προβλήματα στο σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας και συγκομιδής, ζητήματα που παρουσιάσθηκαν στις αγορές του εξωτερικού, καθώς και στην εφοδιαστική αλυσίδα, οδήγησαν σε μια ζημιογόνο καλλιεργητική περίοδο, όλους τους παραγωγούς, συμπεριλαμβανομένων και εκείνους της Αρκαδίας, οι οποίοι δεν συγκαταλέγονται στην ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ (…).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος