Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Να στελεχωθεί άμεσα το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης

Ερώτηση στη Βουλή, για το θέμα του Διοικητικού Εφετείου της Τρίπολης, κατέθεσε πρόσφατα, στη Βουλή και στον αρμόδιο Υπουργό της Δικαιοσύνης, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Με την ερώτηση, ο Αρκάς βουλευτής, γνωστοποιεί τα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η συγκεκριμένη δομή (λειτουργεί από το 1989 στην Τρίπολη και εξυπηρετεί Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Μεσσηνία και Λακωνία).

Αναφέρει, ότι το Εφετείο, σήμερα, έχει μόλις τρεις γραμματείς, ενώ προβλέπονται, συνολικά δέκα τρεις οργανικές θέσεις υπαλλήλων (8 γραμματείς, 2 επιμελητές, 1 δακτυλογράφος, 1 πληροφορικής και 1 οικονομολόγος).

Μάλιστα, όπως τονίζει η ερώτηση, δύο απ’ τους γραμματείς, αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν στο τέλος του 2022, κάτι που θα επιφέρει απόλυτη απαξίωση στη λειτουργία του Εφετείου.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ρωτά τον Υπουργό, σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει, ώστε άμεσα να στελεχωθεί πλήρως το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης, για να μπορέσει αυτό να συνεχίσει απρόσκοπτα να λειτουργεί στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Για το “καυτό” αυτό θέμα, μίλησε στην ΕΡΤ Τρίπολης και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης, Δημήτρης Κωστόγιαννης, που ζήτησε την συμπαράσταση όλων, ώστε το Διοικητικό Εφετείο να ενισχυθεί και να μην ενσωματωθεί – μεταφερθεί, όπως ακούγεται, στην Πάτρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος