Οδ. Κωνσταντινόπουλος : Άμεση καταβολή αποζημιώσεων για να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας

Την άμεση και ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα, που πλήττεται από την κλιματική αλλαγή τις πυρκαγιές, την πανδημία, την παρατεταμένη ξηρασία, την ακρίβεια στα εφόδια και την ενέργεια ζήτησε στην παρέμβασή του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για της κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Μαζί με τους άλλους Βουλευτές της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν τροπολογία για: «Θέσπιση Κάρτας Αγροτικής Ενέργειας και οικονομική αποζημίωση λόγω αυξημένου κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας».
Οι αγρότες επίσης τόνισε έχουν άμεση ανάγκη την καταβολή των αποζημιώσεων για τις ζημιές του παγετού της άνοιξης και την καταβολή των ενισχύσεων χωρίς περικοπές για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια και να μπορέσουν να καλλιεργήσουν.

Στην παρέμβασή του ο βουλευτής Αρκαδίας αναφέρει :

“Τα τελευταία έτη, μετά και την κατάργηση της μειωμένης φορολογίας στο πετρέλαιο και τη μεγάλη αύξηση των τιμών πετρελαίου, φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, έχει σημειωθεί σοβαρή επιβάρυνση της παραγωγής των αγροτικών προϊόντων.
Είναι δε αλήθεια ότι η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων έχει μειωθεί σε σχέση με τα προϊόντα άλλων χωρών της Ε.Ε που έχουν καθιερώσει τη χρήση αγροτικού πετρελαίου ή άλλων μορφών ενέργειας.
Είναι, επομένως, επιτακτική η ανάγκη λήψης γενναίων μέτρων για την έμπρακτη υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής και των εξαγωγών, καθώς και των ασχολούμενων με τη γεωργία και τη κτηνοτροφία, ιδίως στις τρέχουσες έκτακτες και απρόβλεπτες συνθήκες της πανδημίας.
Η ραγδαία αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, ιδίως το β΄ εξάμηνο του 2021 και οι δυσοίωνες προβλέψεις για την πορεία των διακυμάνσεων του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, έχουν προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα στην αγροτική παραγωγή.
Η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών και κτηνοτρόφων αδυνατούν σήμερα να ανταποκριθούν στις υπέρογκες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να πλήττεται σε καθοριστικό βαθμό τόσο η ατομική όσο και η συνολική αγροτική παραγωγή σε μια σειρά κρίσιμων για την ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας προϊόντων”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος